4 egyszerű teszt, ami elárulja, tartós lesz-e a párkapcsolatod

2023. szeptember 26.
Mindannyian szeretnénk tudni, milyen jövő vár a párkapcsolatunkra, és bár jósolni senki nem képes, vannak azért módszerek, amikkel jobban láthatjuk, milyen esélyeink vannak a tartós szerelemre.
Évek óta együtt élő párok árulják el a boldog párkapcsolat titkát
  • Mindenki szeretné tudni, hogy tartós lesz-e a szerelme, de ezt egy kapcsolat elején sokszor nem könnyű tisztán látni.
  • Van néhány módszer, amivel könnyebben megtippelhetjük, milyen esélyeink vannak a hosszú távú boldogságra.
  • Mutatunk négy egyszerű tesztet, ami segíthet eldönteni, hogy milyen jövő vár a párkapcsolatodra.

1. A vita-teszt

Az első és legfontosabb, hogy megnézd, mennyire passzol a „vitastílusotok”. Bár sokan azt hiszik, a jó párkapcsolatban nincs vita, ez egyáltalán nem igaz – a lényeg az, hogyan menedzseljük a kapcsolaton belüli konfliktusokat. Ha például az egyik fél bezárkózik az érzéseivel, míg a másik kiabálással próbálja kiadni a feszültséget, az komoly problémákat okozhat hosszú távon. Szerencsére a vita is kommunikációs feladat, és így tanulható: ehhez persze rengeteg munkára és együttműködésre lesz majd szükségetek.

2. A libidó-teszt

Nem véletlenül mondják, hogy a szex a párkapcsolatok egyik alapköve, hiszen a jó, harmonikus szexuális kapcsolat segít megerősíteni a felek közötti intimitást és köteléket és akár a nehéz időszakban is erőforrást jelenthet. Épp ezért fontos, hogy a libidónk kompatibilis legyen, azaz hogy ne legyenek szélsőséges eltérések a felek szexuális étvágyát illetően. Ha az egyik fél heti háromszor szexelne, míg a másik beéri kéthetente egy alkalommal, az bizony feszültségeket okozhat a kapcsolaton belül. Ne felejtsük el, a szexben nincsen „ideális szám”, csupán az számít, hogy mindkét fél meg legyen elégedve az együttlétek gyakoriságával.

3. A pénz-teszt

Szögezzük le, egy párkapcsolat boldogsága nem azon áll vagy bukik, hogy kinek mennyi pénze van. Az viszont igenis számít, hogy ki hogyan és mire szereti költeni a pénzét. A pénzügyeken való vita ugyanis az egyik leggyakoribb konfliktusforrás a párkapcsolatokban: lehet például, hogy az egyik fél inkább félretenne, míg a másik egy nagy utazásra vágyik. Ilyenkor a pár tagjai könnyen úgy érezhetik, hogy a másik nem veszi figyelembe a szükségleteit vagy nem foglalkozik a közös jövővel, ezért érdemes lehet már a kapcsolat elején tisztázni, hogy kinek milyen elképzelései vannak a pénzügyek terén.

4. A társaság-teszt

Nagyon eltérő lehet, hogy ki mennyire vágyik a társaságra, illetve mennyire van szüksége magányra. Egy ideális párkapcsolatban mindenki megtalálja az egyensúlyt az egyedül, a párjával és a más személyekkel töltött időben, de ez a gyakorlatban sokszor egyáltalán nem olyan könnyű. Lehet, hogy a párod közös programokra vágyna, de te csak szeretnél végre egyedül lenni, vagy elképzelhető, hogy éppen te élnél nagy társasági életet a barátaiddal, míg a másik jobban örülne neki, ha csak kettesben töltenétek az időt. A társas életre való igények egyeztetése az egyik legfontosabb szempont lehet, ezért jó lehet előre ellenőrizni, mennyire vagytok összhangban ezen a téren!

Forrás: YourTango Fotó: Getty Images