Ez a hotel lett a világ legjobb szállodája

2023. szeptember 27.
Ha megnézzük a képeket, azonnal megértjük, miért az olaszországi Comói-tó partján álló Passalacqua hotel lett a világ legjobb szállodája.
Passalacqua világ legjobb szállodája
  • Bármikor szívesen megszállnánk abban az olasz szállodában, amit a világ legjobbjának választottak.
  • A Passalacqua a Comói-tó partján található.
  • A villában, ahol ma a szálloda található, komponálta Bellini Az alvajáró című kétfelvonásos operáját.

Bár megvan a maga hibája a különböző ötvenes (húszas, tízes vagy éppen tizenötös) ranglistáknak, mégis van valami ellenállhatatlan abban, hogy egymás után látjuk sorakozni az éttermeket vagy éppen szállodákat

A világ ötven legjobb szállodájának rangsorát Londonban mutatták be. A rangsor élén az olasz Passalacqua szálló található.

Mitől olyan jó a világ legjobb szállodája?

A világ legjobb szállodájának választott Passalacqua egy helyreállított 18. századi villában található, ahol a híres zeneszerző, Bellini Az alvajáró című kétfelvonásos operáját komponálta. 

A villában olyan szálloda található, amilyennek a Paradicsomot elképzeljük. Hat teraszos kert emelkedik a Comói-tó partján. A látképet rózsakertek és J.J. Martin által tervezett napernyők pettyezik. A vendégek a birtokot égszínkék és mandarinszínű kis Fiat 500-asokkal járhatják be. 

Reneszánsz élmény a világ legjobb szállodájában

A De Santis család tulajdonában áll a Passalacqua. Az ő birtokukban van egy másik legendás luxusszálló, a Grand Hotel Tremezzo is. Minden szoba olyan, mint egy megelevenedett festmény. Főként Calabriában, Emilia-Romagnában és Toszkánában, aukciókon megvásárolt régiségekkel dekorálták a lakosztályokat. 

A muranói üvegműves, Barovier & Toso pedig egy két méter magas üvegcsillárt álmodott a szállodába, míg az állólámpákat a Fortuny kézzel festett selyem lámpabúrái teszik még különlegesebbé a szobákban.

Forrás: The Telegraph, British Vogue Fotó: Passalacqua