Gustavia lett a világ legdrágább úti célja – Képekkel!

2023. július 28.
Egy friss tanulmányból kiderült, mi a világ legdrágább úti célja. A Karib-szigeteken található Gustaviáról készült képeket látva meg is értjük, miért.
Gustavia világ legdrágább úti célja
  • Rangsorolták, melyek a világ legdrágább úti céljai.
  • A karibi szigeten, Saint-Barthélemy-n található Gustavia bizonyult a legdrágább nyaralóhelynek.
  • Aki ide utazik, annak napi 1852 dolláros, azaz nagyjából 645 ezer forintos összeggel kell kalkulálnia a nyaralására.

A francia tengerentúli területen, Saint-Barthélemy-n található karibi városban, Gustaviában tetten érhetők a gyarmatosítók kultúrájának nyomai. A végtelen, homokos karibi tengerpart és piros tetős nyaralók szemet gyönyörködtető látványt nyújtanak. De miért pont Gustavia a világ legdrágább úti célja?

Messze a legdrágább nyaralóhely Gustavia

A Florida Panhandle utazási cég készítette azt az összehasonlítást, melyből kiderült, hogy a világ legdrágább úti célja a Saint-Barthélemy-n található város, Gustavia. Több mint 100 luxus nyaralóhelyet vizsgáltak meg a rangsor összeállításához. Figyelembe vették a szálláshelyek, repülés, étkezés és a közlekedés költségeit, de a legnépszerűbb turistalátványosságokat is beszámították, hogy kiderüljön, melyik a legdrágább úti cél a világon. Gustaviát megszorítani sem tudta más nyaralóhely.

A karibi város Saint Barthelémy szigetén, Gustavia a világ legdrágább úti célja

A karibi város Saint Barthelémy szigetén, Gustavia a világ legdrágább úti célja

A számítások szerint a karibi városban egy nap nagyjából 1852 dollárba, azaz 645 ezer forintba kerül a turistáknak. 

Miért ilyen drága Gustavia?

A Karib-tengeren található kisebb-nagyobb szigetek nagyon népszerűek az A-listás hírességek és milliárdos üzletemberek körében. Gustavia a híres-hírhedt Saint-Barthélemy szigetének tengerparti városa. Többek között Leonardo DiCaprio is gyakran megfordul itt, neki valószínűleg nem okoz gondot kifizetni, amivel egy nyaralás a világ legdrágább úti célján jár.

Egyrészt azért ilyen drága Gustaviában nyaralni, mert szinte minden terméket, élelmiszertől a szállodákban használt bármilyen tárgyakig, úgy kell behozni a szigetre. De nagyban hozzájárul az árakhoz az is, hogy a hely nagy népszerűségnek örvend a gazdagok körében. Így nem csoda, hogy a nyaralás napi költsége több 600 ezer forintra rúghat Gustaviában.

Körülbelül 650 ezer forint egy napot eltölteni Gustaviában

Körülbelül 650 ezer forint egy napot eltölteni Gustaviában

Mi van Gustaviában, ami máshol nincs?

Amikor megérkezünk a szigetre, a repülőgépünk a III. Gusztáv Repülőtéren landol. Los Angeles-ből a repülőjegy Gustaviába nagyjából 700 ezer forint, ezt még hozzá kell adnunk a napi költéshez. Az A-listás hírességek azonban előszeretettel utaznak saját jachttal, amit a Gustavia-öbölben kötnek ki, hogy itt bulizzanak a luxushajóikon. 

Luxusjachtok Gustaviában

Luxusjachtok Gustaviában

Egyvalami azonban még Gustaviában is ingyen van. A csodaszép trópusi tengerpartokat bárki ingyen látogathatja, ha már egyszer kifizette az útiköltséget és a luxusszálloda árát.

Fotó: Unsplash