Briliáns elméd van, ha megmondod, melyik nő a gyerek anyja

2023. október 01.
Ismét kipróbálhatjuk, vagyunk-e olyan jó nyomozók, mint Sherlock Holmes. Neki valószínűleg néhány másodperc is elég lett volna, hogy rájöjjön, melyik nő a gyerek anyja a képen. Mennyi idő alatt jövünk rá mi a megoldásra?
  • A feladat az, hogy rájöjjünk, a középen ülő kisgyereknek melyik nő az édesanyja.
  • Egy aprócska dolog segíthet nyomra vezetni, ám csak a legjobb megfigyelők veszik észre.
  • A legjobbaknak 10 másodperc kell ahhoz, hogy rájöjjenek a megoldásra.

nyomozós fejtörők nagyon izgalmasak és remek kihívást jelentenek az agynak. Fejlesztik a logikát, megfigyelőképességet és kreatívabbá tesznek. Ezért érdemes kipróbálnunk magunkat ezzel a feladvánnyal is, ahol arra kell rájönnünk, melyik nő az édesanyja a játszó gyereknek.

Briliáns elméd van, ha megmondod, melyik nő a gyerek anyja

Briliáns elméd van, ha megmondod, melyik nő a gyerek anyja

Ezúttal egy életképet láthatunk, ahol hárman ülnek egy szobában: középen egy kisgyerek játszik a játékaival, és két oldalán két nő ül. A bal oldalán lévő nőnek hosszú barna haja van és sárga ruhája, míg a jobboldali nő rózsaszín ruhában ül, és középhosszú szőke haja van. Mindketten édesanyák lehetnek, de csak egyikük az édesanyja a képen látható gyereknek. Szerinted ki lehet az?

Melyik nő a gyerek édesanyja?

Első ránézésre lehetetlen megmondani, melyik nő lehet a gyerek édesanyja. Mindketten szeretettel néznek a gyerekre, és azt gondolhatnánk, hogy nincsenek olyan árulkodó jelek, amik leleplezhetnék a megoldást. De ha jobban megnézzük a képet, feltűnhet egy apróság.

Nem könnyű rájönni a megoldásra. Amit jól mutat az is, hogy a legtöbb embernek akár fél percre is szüksége lehet, hogy kiderítse, ki a kakukktojás. Ám ha 10 másodpercen belül sikerül rájönnünk, a rekorderek közé tartozunk mi is. Minél többet gyakorolsz hasonló feladványokkal, annál jobban ráhangolhatod az agyad ezeknek a rejtvényeknek a megoldására. 

Hogyan deríthetjük ki, ki ja gyerek anyja?

Annyit segítünk, hogy a megoldás kiderítéséhez a középen csücsülő kisgyereket kell jobban szemügyre vegyük, hogy rájöjjünk az igazságra. A gyerek valójában több nyomot is szolgáltat, amin sikeresen elindulhatunk.

Ha még nem sikerült ezután sem megtalálnunk a nyomozós fejtörő megoldását, néhány sorral lejjebb megmutatjuk, ki jött a jövőből valójában. Addig is tegyük próbára magunkat hasonló feladványokkal. Próbáljunk meg rájönni, hány embert látunk a képen. Vagy találjuk ki, melyik ajándéknak nem örül a születésnapos. 

Megoldás: Az 1-es számú nő az édesanya. A gyerekek gyakran játszanak úgy, hogy a szüleik felé fordulnak. (Ez egy tudatalatti ösztön. Ráadásul a gyereknek ugyanolyan színű a haja, mind az 1-es számú nőnek. 

Briliáns elméd van, ha megmondod, melyik nő a gyerek anyja

Sikerült?

Forrás: Brightside