A legtöbb ember képtelen megmondani, melyik férfi arc a hibás

2023. október 08.
Az egyik legnehezebb fejtörő, amivel az utóbbi időben találkoztunk, ez a férfi arcos feladvány. Az emberek nagy része képtelen rájönni, melyik az az arc, amivel valami nem stimmel.
  • Nagyon jó megfigyelőnek kell lennünk ahhoz, hogy rájöjjünk, melyik az a férfi arc, amelyik eltér a többitől.
  • A fejtörőt csak az emberek 1 százaléka tudja megoldani.
  • Mennyi idő alatt jövünk rá, melyik férfi arc a kakukktojás?

Rengeteg módja van annak, hogy folyamatosan tornáztassuk az agyunkat. Ennek egy formái lehetnek a különböző fejtörők. Ha úgy szeretnénk ellenőrizni logikai képességeinket, hogy közben jól is érezzük magunkat, akkor pedig végképp a fejtörőkkel kell foglalkoznunk.

A legtöbb ember képtelen megmondani, melyik férfi arc a hibás

A legtöbb ember képtelen megmondani, melyik férfi arc a hibás

Sokféle tudáspróba létezik, vannak gyerekeknek szólók, vannak felnőtteknek és idősebbeknek szólók is. Miközben dolgoztatjuk az agyunkat a megoldások kitalálásával, még jól is szórakozunk. Ezúttal egy olyan fejtörővel tehetjük próbára a megfigyelőképességünket, ahol arra kell rájönnünk, melyik férfi arc más, mint a többi. 

A 20 férfi arc közül az egyik valamiben más, mint a többi. A feladat egyáltalán nem könnyű. Az emberek 99 százaléka nem jön rá, mi a helyes megoldás. Reggel vagy ebéd után nagyon jól jön egy kis frissítő villámfejtörő. Az ilyen feladványok garantáltan felébresztik az embert. Stimulálják az idegrendszerünket, energiával töltenek fel, és ha sikerül a megtalálnunk a megoldást, az agy jutalmazó rendszerének köszönhetően átélhetjük azt a kellemes érzést, amit az örömhormon okoz a testünkben.

Mennyi idő kellett, hogy megtaláljuk a kakukktojás férfi arcot?

A képen 20 férfi arc látható 5 oszlopban és 4 sorban. Segít, ha eldöntjük, melyik irányból nézzük végig a férfi arcokat a fejtörőn, így biztosan nem marad rejtve a szemünk elől semmi olyan jel, ami megmutatná, mi a megoldás. Ne csüggedjünk akkor sem, ha végül nem jöttünk rá, merre lehet a feladvány megoldása. Néhány sorral lejjebb megmutatjuk a megoldást.

A legtöbb ember képtelen megmondani, melyik férfi arc a hibás

Sikerült?

Addig is gyakorolhatunk más, hasonló feladványokkal. Ebben az igazán ínycsiklandó fejtörőben például azt a süteményt kell megtalálnunk, ami más, mint az asztalon lévő többi finomság. Egy egészen különleges fejtörőben azt kell megtalálnunk, vajon melyik képrészlet illik a kérdőjel helyére a rajzon.

Forrás: Brightside