Mi az a medúza tükör, amit a szupergazdagok imádnak idén ősszel?

2023. október 11.
Az haute couture-t idéző vonalaktól a játékos tükörképig, ezek a lakberendezési trendek a kedvencei 2023 őszén a szupergazdagoknak.
Szupergazdagok lakberendezés
  • Kevés olyan bútordarab van, ami hatásosabban járulhatna hozzá egy szoba összképéhez, mint a hangsúlyos kanapé.
  • 2023 őszén az íves kanapé és medúza tükör a szupergazdagok kedvence.
  • Bryan O’Sullivan eredetileg a saját otthonába tervezte a retró ihletésű tükröt.

Klasszikus vagy kortárs, egy látványos kanapé a nappali sztárja lehet. Ugyanakkor olyan darabra van szükségünk, ami a munka nehezét is elvégzi. Ám nem csak a kanép mozgatja a luxus lakberendezésben gondolkodók fantáziáját idén ősszel. A tükrök is előtérbe kerülnek a lakásdekorációban. Ebben az esetben azonban nem a klasszikus vonalakat, hanem inkább a bohém, vidám, retró látványvilágot keresik a szupergazdagok. 

Mutatjuk, a szupergazdagok otthona 2023 őszén milyen két bútordarab nélkül elképzelhetetlen.

Íves kanapé az ősz lakberendezési trendje

A Minotti íves kanapéja 6,6 millió forinttól kezdődik Fotó: Minotti

A Minotti íves kanapéja 6,6 millió forinttól kezdődik (Fotó: Minotti)

Évek óta ott van a népszerű lakberendezési trendek között, ám 2023 őszére érte el azt a szintet, hogy megkerülhetetlenné vált az íves kanapé. A szupergazdagok az idén már 75 éves Minotti bútordizájn cég Dylan kanapéját imádják. A 2023 augusztusában elhunyt Rodolfo Dordoni építész tervezte a rugalmasan alakítható bútordarabot, amit mindenki a saját igényeihez szabhat, ahogy éppen használni akarják.

Az íves kanapé különlegessége a láb. Ez szintén állítható és variálható, attól függően, hogy modern vagy retró változatra vágyunk. Bár azt gondolnánk, hogy az íves kanapé helykihasználás szempontjából nem túl előnyös. Ez azonban nem igaz, különösen nem abban az esetben, amikor jól variálható, moduláris bútordarabról van szó. 

A 19,6 millió forintos medúza tükör

Bryan O'Sullivan 19,6 milliós medúza tükre és a Spring (Tavasz) karosszék Fotó: Bryan O'Sullivan

Bryan O’Sullivan 19,6 milliós medúza tükre és a Spring (Tavasz) karosszék Fotó: Bryan O’Sullivan

A világ legjobb szállodáinak dolgozott Bryan O’Sullivan, így valószínűleg tud egyet s mást a bútortervezésről. Számos ikonikussá vált lakberendezési tárgyat köszönhetük neki, köztük azt a medúza tükröt, amit először saját otthonába alkotott. 

A retró hatású tükör egyszerre kifinomult és játékos, ami mellé tökéletesen illik a szintén O’Sullivan által tervezett Spring (Tavasz) fantázianevű karosszék.

Forrás: The Telegraph, fotó: Bryan O’Sullivan, Minotti