Jelek, hogy a párod igazából nem tisztel téged

2023. november 16.
Nagyon fontos, hogy egy párkapcsolat kölcsönös tiszteletre épüljön – ennek hiányában nem lehet harmonikus a viszony. Egy válóperes ügyvéd most segít leleplezni a jeleket, amik a tisztelet hiányára utalhatnak.

Dennis Vetrano amerikai válóperes ügyvéd több mint 20 éve dolgozik olyan párokkal, akiknek nem sikerült megmenteniük a házasságukat, így nagyon pontosan belelát, hogy miken is bukhat el egy kapcsolat. Már körülbelül 400.000 követőt számláló TikTok-csatornáján rendszeresen meg is oszt hasznos tippeket és olyan figyelmeztető jeleket, amik veszélyeztethetik a házasság jövőjét – most a tisztelet hiánya kapcsán gyűjtöttünk ilyeneket tőle.

1. Belevág a szavadba

Rendszeresen előfordul, hogy éppen szeretnél megosztani valami fontosat, és a párod egyszerűen csak belevág a szavadba? Ha a másik rendszeresen belebeszél a mondandódba, akkor könnyen lehet, hogy nem igazán érdekli, amit mondani szeretnél, vagy legalábbis sokkal fontosabb számára a saját gondolatainak kommunikálása. Ez egyértelműen a tisztelet hiányának jele s párkapcsolatban, amit egyáltalán nem kötelességünk elviselni: nyugodtan mondjuk meg a másiknak, hogy rosszul esik nekünk, ha nem figyel oda ránk és szeretnénk, ha végighallgatná, amit mondani szeretnénk. Ha ezt nem képes megtenni, akkor lehetséges, hogy nem érdemes több energiát fektetni a kapcsolatba.

6 jel, ami elárulja, ha a pasi borzalmas az ágyban

2. Viccet csinál belőled

Nincs azzal semmi baj, ha tudunk nevetni magunkon és egymáson, sőt! Azonban fontos, hogy a vicc ne legyen bántó, gúnyos vagy lekicsinylő. Ha partnerünk olyan „vicceket” űz velünk, amiken egyáltalán nem nevetünk, vagy amikkel akár komoly fájdalmat okoz nekünk, akkor biztosak lehetünk benne, hogy az illető nem tisztel minket. Ilyen helyzetben érdemes lehet világosan meghúzni a határokat és kijelölni, hogy mi az, amivel lehet viccelni, és mi az, amivel nem, illetve az is nagyon fontos, hogy pontosan hogyan is van tálalva az adott vicc. Egy jó párkapcsolatban ugyanis nem lehet az a cél, hogy humorral álcázva nyomjuk le a másikat.

3. Ki akar zárni a fontos döntésekből

Lehetséges, hogy új autót kell vásárolnotok, amit a párod egyszerűen egyedül elintéz. Vagy éppen a hétvégi program megszervezéséből hagy ki teljesen. Egy harmonikus párkapcsolatban a felek közösen hoznak döntéseket, egymást meghallgatva, mindkét oldal érveit mérlegelve. Ha a partnerednek eszébe sem jut megkérdezni téged a közös életeteket érintő kisebb-nagyobb döntések kapcsán, az egyértelműen a tisztelet hiányára utalhat. Ne feledd, hogy jogod van részt venni ezekben a döntésekben, és az nem érv, hogy a másik úgy érzi, ő jobban ért egy adott témához.

Forrás: PureWow Fotó: Getty Images