A skandi alvásmódszer mentheti meg a párkapcsolatodat

2023. október 10.
A TikTokos tapasztalatok szerint roppant hatékony alvásmódszerről van szó. Könnyű azt mondani, hogy ne feküdjünk le soha haraggal, ha az éjszaka közepén arra ébredünk, hogy már megint lehúzták rólunk a takarót. A skandináv alvásmódszer akkor lehet megváltás a kapcsolatunkban, ha már nagyon elegünk van az éjszakai vacogva ébredésből.
Skandináv alvás módszer
  • Bár nagyon romantikusnak hangzik, az együttalvás sok ember számára inkább kényelmetlen, mint meghitt.
  • Ha a skandináv alvásmódszert alkalmazzuk, hatalmas javulást tapasztalhatunk nem csak az életminőségünkben, de a párkapcsolatunkban is.
  • A külön takaró a jó házasság titka? 

Életünk harmadát alvással töltjük. Nem csoda, hogy a párkapcsolatokban is sarkalatos pont, milyen együtt aludni. A horkolás, rugdosás komoly szakítópróba lehet egy pár életében. Ha a skandináv alvásmódszert alkalmazzuk, hatalmas javulást tapasztalhatunk nem csak az életminőségünkben, de a párkapcsolatunkban is.

Ehhez nem kell drága matracokba beruháznunk, sem külön hálószobába költöznünk. Viszont sokat segíthet az alvásban, ha az egy nagy takarót kettőre váltjuk. Mindenkinek legyen egy sajátja!

Lakberendezés és skandináv alvásmódszer

Sokakat az tart vissza a külön takarótól, hogy ez tönkreteszi a tökéletesen esztétikus összhatást a hálószobában. Sokkal rendetlenebbnek látszik majd az ágy. Jó hír, hogy ha a skandi alvásmódszerre és külön takaróra szavazunk, egy ágytakaróval, amit a lesimított paplanokra terítünk, máris megoldhatjuk ezt a lakberendezési dilemmát.

@sejsejlija

the Scandinavian way to GREAT sleep ✨️ #svalbard #longyearbyen

♬ Metamorphosis – Danilo Stankovic

A svéd TikTok-felhasználó, Cecilia Blomdahl azt is elmagyarázta, miért jó módszer a külön takaróval alvás: „mindenkinek különböző melegségű takaróra van szüksége, így aki fázósabb, aludhat vastagabb paplannal, ami alatt nem kell megsülnie annak, aki viszont a vékonyabbat választaná”. 

A skandináv alvásmódszer tökéletes megoldás tehát minden olyan párnak, akik folyamatosan harcolnak az éjszaka közepén a takaróért. Így kivédhető, hogy a notórius paplanlopó fél kisajátítsa az egészet.

Miért működik jól a skandináv alvásmódszer?

A skandináv alvás módszer segít jobban aludni külön hálószoba nélkül

A skandináv alvás módszer segít jobban aludni külön hálószoba nélkül

Nem csak a különböző melegigény miatt lehet nagyon hasznos a skandináv alvásmódszer. Ha külön takaróval alszunk, könnyebb kényelmesen elhelyezkedni. A pár mindkét tagja olyan alváspozícióban feküdhet, ami neki a legmegfelelőbb. Ez jó megoldás lehet tehát, ha zavarjuk egymást éjszaka, de azért külön hálószobába nem szeretnénk vagy nem tudunk költözni.

És mi a hátránya a skandináv alvásmódszernek? Talán az egyetlen, hogy két paplant kell felhúznunk ágyneműváltáskor.

Forrás: Marie Claire Greece, fotó: Unsplash