Jól használod az agyad, ha meg tudod mondani, melyik nő gazdag

2023. december 18.
Az intelligenciánkat és megfigyelőképességünket tehetjük próbára ezzel a trükkös fejtörővel. Kiderítjük 10 másodperc alatt, hogy melyik nő valójában gazdag?
  • Ismét egy nyomozós feladvány borzolja az internetezők kedélyeit.
  • A feladatunk az, hogy rájöjjünk, a képen látható három nő közül ki a valóban gazdag.
  • A legjobb nyomozóknak elég 10 másodperc, hogy megmondják a megoldást.

A nyomozós feladványok a legizgalmasabbak közé tartoznak az internetes fejtörők között. Próbáltunk már rájönni, melyik levest mérgezhették meg, vagy éppen az volt a feladat, hogy kitaláljuk, vajon a szakácsnő vagy a kertész volt-e a tolvaj. Ezúttal az a feladat, hogy kinyomozzuk, a képen látható három nő közül ki a gazdag valójában.

Jól használod az agyad, ha meg tudod mondani, melyik nő gazdag

Jól használod az agyad, ha meg tudod mondani, melyik nő gazdag

Hogyan deríthetjük ki, melyikőjük a gazdag valójában?

Három nő kézfejét látjuk a képen. Mindhárom kéz kicsit eltér a többitől: különböző színű körömlakkok díszítik az ujjakat, és különböző ékszerek vannak rajtuk. Első ránézésre úgy tűnhet, hogy mindhárom nő kifejezetten jó anyagi helyzetű. A háromból ketten azonban imposztorok, és ők csak megjátsszák, hogy gazdagok. De vajon ki lehet valójában gazdag? És hogyan deríthetjük ezt ki?

nyomozós feladvány ezúttal is feladja a leckét. Első ránézésre nincs sok nyom, amin elindulhatnánk annak kiderítésére, melyikőjük  gazdag valójában. Ám ha jobban megnézzük, felfedezhetünk néhány apróságot.

Nem könnyű rájönni a megoldásra. Amit jól mutat az is, hogy a legtöbb embernek akár fél percre is szüksége lehet, hogy kiderítse, melyik nő a gazdag. Ám ha 10 másodpercen belül sikerül rájönnünk, a rekorderek közé tartozunk mi is. Minél többet gyakorolsz hasonló feladványokkal, annál jobban ráhangolhatod az agyad ezeknek a rejtvényeknek a megoldására. 

Apró nyom vezet el a megoldáshoz

Annyit segíthetünk, hogy a három nő ékszereit érdemes tüzetesebben megvizsgálnunk ahhoz, hogy ebben a nyomozós fejtörőben rájöjjünk, melyikük gazdag valójában. Ám ha még így sem sikerült rájönni a feladvány megoldására, néhány sorral lejjebb megmutatjuk. Addig is gyakoroljunk más, hasonló feladványokkal. Nyomozzuk ki, melyik házban lakik a tolvaj! Vagy jöjjünk rá, melyik születésnapi ajándéknak nem örült az ünnepelt.

Jól használod az agyad, ha meg tudod mondani, melyik nő gazdag

Sikerült?

Ha végképp nem sikerült megoldani a feladványt, most leleplezzük: Sara kezén hamis óra van, a márkája ugyanis VerSSace. Pam arany karkötője tele van karcolásokkal. Jessica a gazdag, az ő karkötője valódi Tiffany kövekkel van kirakva.

Forrás: Brightside