Ezért karácsonykor a legveszélyesebb a szex

2023. december 20.
A karácsonyi meghitt hangulat és nagy lelkesedés komoly balesetveszéllyel jár együtt, nagyon észnél kell lenni!
Behatolás nélküli szexpózok

Ahogy mondani szokás, a karácsony a szeretet ünnepe, de egyáltalán nem mindegy, milyen módon és mennyire hevesen fejezzük ki a szeretetünket.

A müncheni Ludwig Maximilian Egyetem kutató orvosai azt a tendenciát figyelték meg, hogy karácsony tájékán sokkal gyakrabban fordulnak elő a péniszt érintő balesetek, mint az év más időszakában. Egészen konkrétan a „pénisztörések” száma kb. 43%-kal emelkedik meg ilyenkor,  ami általában a túl heves szeretkezés következményeként szokott előfordulni.

„Valószínűleg ebben az ünnepi időszakban az emberekben megnövekszik a vágy az intimitásra, a közelségre, és a megszokottnál sokkal lelkesebben vetik bele magukat a szexbe. Különösen óvatosnak kell lenni azoknál a szexuális pózoknál, ahol a felek között nincs szemkontaktus, mint például a fordított cowgirl póz során” – mondta a kutatás vezetője, Dr. Nikolaos Pyrgides.

A balesetek elszenvedőit is megvizsgálták, és azt találták, hogy az átlag életkoruk 42 év, és a vizsgálatok szerint a legtöbb ilyen sérülést házasságon kívüli viszonyokban szenvedték el. Rizikófaktort jelenthet még a szokatlan helyen lefolytatott szexuális aktus, legyen szó akár a természetről vagy egy kocsi üléséről.

Az ilyen jellegű sérülések során általában hallható egy reccsenés, amit éles fájdalom, az erekció azonnali megszűnése és később a pénisz durva megduzzadása követ. Aki ilyen sérülést szenved és hasonló tüneteket tapasztal, azonnal forduljon orvoshoz, hogy elkerülje a maradandó károsodást! 

Forrás: theguardian.com       Fotó: Getty Images