5 apró óvintézkedés, amit meg kell tenned, mielőtt újra összejönnél a volt pároddal

2024. január 08.
Szinte soha nem jó ötlet felmelegíteni a káposztát a volt párunkkal. De ha mégis úgy érezzük, meg kell próbálnunk együtt, legalább legyünk óvatosak és védjük magunkat. A szakemberek a következő dolgokat javasolják óvintézkedésként.
Szakítás után volt párral összejönni
  • Ne menjünk bele védtelenül ismét egy kapcsolatba olyan emberrel, akivel egyszer már nem működött a viszony.
  • Egy szakítás után természetes, hogy kételyeink támadnak, vajon jól döntöttünk, amikor szakítottunk?
  • Akkor is fontos védenünk magunkat, ha csak néha-néha szeretnénk még ágyba bújni a volt párunkkal.

Nagyon erősek lehetnek azok az érzések, amik egy szakítás után nosztalgiát és vágyat ébresztenek bennünk a volt párunk iránt. Akár még egy utolsó esélyt adnánk a házasságnak válás előtt, vagy még egyszer nekifutnánk a párkapcsolatnak. De lehet, hogy csak ágyba bújnánk azzal az emberrel, akivel már nagyon jól ismerjük egymást, és mindent tud a testünkről.

A volt párunkkal újrakezdeni szinte soha nem jó ötlet. Ezért fontos, hogy ne legyünk védtelenek, mikor ismét közelebbi viszonyba kerülünk egymással. A szakemberek azt javasolják, az alábbi 5 óvintézkedést mindenképp tegyük meg, ha úgy döntünk, újra összejövünk a volt párunkkal.

1. Vegyük sorra az összes okot, amiért újra össze akarunk jönni a volt párunkkal

Ha az indokaink inkább arról tanúskodnak, hogy a magányunkat akarjuk enyhíteni csak azzal, hogy ismét összejövünk a volt párunkkal, okosabb, ha inkább egy új hobbit keresünk. Az idő a legjobb gyógyír, és minden héttel közelebb jutunk ahhoz, hogy túltegyük magunkat a szakításon.

2. Tisztázzuk az elvárásainkat nagyon pontosan

Ha pusztán testi kapcsolatot szeretnénk mindenféle érzelmi kötöttség nélkül a volt párunkkal, ezt kommunikáljuk még azelőtt roppant pontosan és nyíltan, mielőtt bármi történne. Ezzel nem csak magunkat, de a másik embert is megóvhatjuk a sérüléstől.

Muszáj nyíltan kommunikálni arról a volt párunkkal, még mielőtt bármi történne és újra összejönnénk, ha csak testiséget akarunk

Muszáj nyíltan kommunikálni arról a volt párunkkal, még mielőtt bármi történne és újra összejönnénk, ha csak testiséget akarunk

3. Ha gyerekek is vannak, ne hívjuk át magunkhoz éjszakára a volt párunkat

A gyerekeket nagyon összezavarhatja az adott helyzettel kapcsolatban, ha reggel az apukájukat mégis otthon találják, holott már elment. A válás, különköltözés nagyon fájdalmas. A gyerekekben folyamatosan ott él a remény, hogy a szüleik ismét összejönnek.

Ha csak laza testi kapcsolatot akarunk a volt párunkkal, ne tegyük ki annak a gyerekeket, hogy újra és újra át kelljen élniük azt a fájdalmat, amivel a válás járt. Ez szorongáshoz, depresszióhoz vezethet a gyerekeknél, és a legtöbb felnőttnél is.

4. Mindig használjunk óvszert 

Mindegy, mit mond a volt párunk, ragaszkodjunk az óvszer használatához. Az orvosok szerint a szexuális úton terjedő betegségek miatt hozzájuk fordulók jelentős hányadánál akkor történt a fertőzés, amikor a volt párjukkal melegedtek össze újra. A váratlan terhességekről nem is beszélve.

5. Mindegy, mit mondunk, a volt párunkkal való kapcsolat felmelegítése arra utal, hogy vágyunk a múltbeli kapcsolatunkra

A kommunikáció mindennél fontosabb. Nem biztos, hogy másodszor is működik majd, ha már egyszer zátonyra futott a kapcsolatunk. Ugyanazokat a problémákat átélni, szembesülni velük, romboló lehet az önbizalmunkra és az önértékelésünkre. 

Nem elég azt mantráznunk, hogy ez csak testiség. Muszáj tudatosítanunk a valódi okot, amiért újra össze akarunk jönni a volt párunkkal, és tisztáznunk, megértenünk, vajon neki mik a motivációi.

Minden tettünknek következményei vannak. Abban az esetben, ha összejövünk újra a volt párunkkal, nem biztos, hogy megéri a befektetett idő, érzelem, energia. Sokkal erősebb lehet a magány és a rossz érzés, ha felébredve rádöbbenünk, ez tényleg csak testiségről szólt, és csak nekünk vannak érzelmeink a másik iránt.

Forrás: Your Tango, fotó: Unsplash