Történelmi kvíz: hány kérdésre tudsz jól válaszolni a tízből?

2024. április 17.
Mindig izgalmas megmérni a tudásunkat egy történelmi kvízzel. Vajon mennyire emlékszünk még a tananyagból? Hány pontot érünk el a kvízben?
Történelmi kvíz 5
  • Ismét egy nehéz történelmi kvízzel tehetjük próbára magunkat, amiben csak a legjobbak tudnak legalább a kérdések felére helyesen válaszolni.
  • Magyar és világtörténelmi kérdésekre is válaszolnunk kell a kvízben.
  • Hány pontot szerzünk a legújabb történelmi kvízen?

Ha azt gondoltuk az eddigi történelmi kvízek alapján, hogy rajtunk egyetlen kérdés sem foghat ki, tegyük próbára magunkat a legújabb kvízünkkel. Ezúttal tényleg csak azok tudnak a kérdések többségére helyes választ adni, akik valóban odafigyeltek a történelemórákon.

Izgalmas történelmi tények

Annyi izgalmas részlete van az emberiség történelmének, hogy lehetetlen mindegyikkel kapcsolatban feltenni kérdést egy történelmi kvízben. Mutatunk tehát néhány izgalmas tényt, ami a múltban történt.

1. Churchill tehetségesebb festő volt, mint Hitler

Winston Churchill remek festő volt, ami kevéssé ismert történelmi tény

Winston Churchill remek festő volt, ami kevéssé ismert történelmi tény

Azt mindenki tudja a történelemkönyvekből, hogy Adolf Hitler szeretett volna festőművész lenni, ám nem volt túl tehetséges. Azt már kevesebben, hogy Winston Churchill, a második világháború angol miniszterelnöke több mint 500 festményt festett. Ráadásul ezek közül több mint 50-et szakmailag is elismertek. Sőt, maga Picasso is azt mondta róla, hogy művészként is szép karrier várt volna rá.

2. A Stonehenge rejtélye mai napig megoldatlan

Rengeteg kutatást végeztek már, hogy rájöjjenek, miért és kik állították a Stonehenge köveit úgy, ahogy állnak. 1901-ben kezdte az egyik legalaposabb vizsgálatot William Gowland, aki az emlékhely rekonstruálása közben olyan feljegyzéseket is talált, melyek szerint korábbi időkben egyáltalán nem úgy álltak a kövek, ahogy ma ismerjük.

3. A Nintendo és az Eiffel-torony egyidősek

Párizs egyik jelképét – aminek építésekor még sok ellenzője volt – 1889-ben készítették a világkiállításra. Meglepő, de Super Mario és még megannyi videojáték gyártóját, a Nintendót is 1889 őszén alapították. Bár tény, hogy ekkor még játékkártyák készítésével foglalkoztak.

Töltsük ki a történelmi kvízt!

Itt az ideje, hogy próbára tegyük magunkat a történelmi kvízzel. Tíz kérdésre kell válaszolnunk. Mindegyik kérdés után három válaszlehetőséget látunk, melyek közül ki kell választanunk azt, amelyik szerintünk a helyes. Hány pontot érünk el a történelmi kvízen?

A történelmi kvíz hány kérdésére tudsz jól válaszolni?

Történelmi kvíz

Egy újabb történelmi kvíz, ami feladja a leckét a legokosabbaknak is! Hány kérdésre tudunk helyesen válaszolni a tízből?

Fotó: Unsplash, Getty Images