Történelmi kvíz: felismered a világtörténelem leghíresebb uralkodóit?

2024. január 29.
Minden korban voltak legendás uralkodók. De vajon hányat ismerünk fel közülük egy történelmi kvízben a róluk készült portrék alapján? Tegyük próbára tudásunkat és kiderül, mennyire emlékszünk a legnagyobb királyokra és királynőkre!
Történelmi kvíz 2
  • Felismerjük egyetlen kép alapján Mária Teréziát vagy éppen II. Miklós cárt?
  • A történelmi kvízben képekről kell felismernünk a leghíresebb uralkodókat.
  • Hány helyes válaszunk lesz a legújabb történelmi kvízben?

Egy korábbi történelmi kvízben már volt hasonló feladatunk. Akkor tíz híres ember portréját láttuk a kvízben, és azt kellett eltalálnunk, kit látunk a képen. Ezúttal nem lesznek tudósok, politikusok vagy éppen zeneszerzők a történelmi személyek között. Csak uralkodók portréit látjuk a történelmi kvízben.

Kik a leggazdagabb uralkodók a világon?

A történelem során voltak legendás gazdagságú királyok. Gondoljunk csak Dáriusz perzsa uralkodóra, akinek olyan hatalmas volt a vagyona, hogy még ma is emlegetjük Dáriusz kincsét. 

De vajon a 21. században kik számítanak a leggazdagabb királyoknak, sejkeknek vagy emíreknek? Mutatjuk a listát a leggazdagabb uralkodókról! (Annyit elárulunk, hogy közülük most senki sem szerepel a történelmi kvízben.)

  1. A világ leggazdagabb uralkodója Thaiföld királya. X. Ráma király 71 éves, vagyonát csak becsülni tudják: 30-43 millió dollár.
  2. Brunei szultánja áll a második helyen a világ leggazdagabb uralkodóinak rangsorában. A 77 éves, 54 éve uralkodó Hassanal Bolkiah vagyonát 20-28 millió dollárra becsülik.
  3. Szaúd-Arábia királya a harmadik leggazdagabb uralkodó a világon. 18 milliárd dollár a vagyona a 88 éves Szalman ibn Abdul-Aziz Al Szaúd királynak.
  4. Abu-Dzabi uralkodója a negyedik leggazdagabb király a világon. Halífa bin Zájed al-Nahján vagyona mintegy 15 milliárd dollár.
  5. Marokkó királya az ötödik leggazdagabb uralkodó a világon. VI. Mohamed vagyonát 2-8 milliárd dollárra saccolják.

Mint láthatjuk, a brit királyi család nem fér fel a leggazdagabb uralkodók rangsorába. A történelmi kvízünkben azonban többen is szerepelnek közülük. 

Töltsük ki a történelmi kvízt!

Itt az ideje, hogy nekilássunk a történelmi kvíz kitöltésének. Válaszoljunk mind a tíz kérdésre! Ahogy mindig, most is három válaszlehetőség közül kell megtalálnunk azt, amelyik a helyes. Hány helyes válaszunk lesz végül a történelmi kvízben?

Felismered a történelem híres uralkodóit a képeken?

Történelmi kvíz 2

A híres királyok és királynők uralkodásáról sokat tudunk. De vajon felismerjük egy-egy képről, melyik híres koronás főt ábrázolja?

Fotó: Wikimedia, Unsplash