A legjobb programok a Föld napjára – 2024. április 22.

2024. április 18.
Ha olyan programokra gondolunk, melyek a Föld napjával kapcsolatban vannak, általában a szemétszedés vagy biciklis felvonulás jut eszünkbe. Mutatunk rengeteg remek programot, amik a környezettudatossággal és bolygónkkal kapcsolatosak!
Programajánló 2024 a Föld napja
  • Április 22. a Föld napja. 
  • A Föld napjának lényege a bolygónk megőrzésére való figyelemfelhívás.
  • Milyen programok közül válogathatunk 2024-ben a Föld napján?

Az első Föld napját 1970-ben, egy amerikai egyetemista kezdeményezésére tartották meg. 20 millió amerikai emelte fel a szavát a környezet, a bolygónk védelméért. Az esemény azért is történelmi jelentőségű, mert konkrét politikai lépéseket, törvényeket eredményezett a Földünk és klímánk védelméért.

Ma sem kevésbé időszerű a klíma védelme, a bolygónk felmelegedésének hatásait már a bőrünkön érezzük, évről évre súlyosabban. Talán még nem késő cselekedni, és felhívni a figyelmét a veszélyre azoknak, akik komolyabb és társadalmi szintű döntéseket hozhatnak a Földünk védelmére.

Programok a Föld napján 2024-ben

1. Föld napja a Debrecen Zooban

Óriás interaktív ökojátékokkal vár a Zöld Kör a Föld napján a Debrecen Zooban. Emellett élőszavas mesemondás és utcaszínházi előadás keretében kicsik és nagyok megtudhatják, miért fontos a kék bolygó vizeinek védelme és a szeletív hulladékgyűjtés. De számos más program közül válogathatnak a látogatók 2024. április 21-én és 22-én, a Föld napján a debreceni állatkertben.

További információ: ITT

2. Miocén parki barangolás a Föld napja tiszteletére – Ipolytarnóci Ősmaradványok

Április 20-án különleges programmal invitálja látogatóit a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság az Ipolytarnóci Ősmaradványokhoz. Ezúttal nem a Föld jövőjéről gondolkodhatunk, hanem egészen a földtörténeti őskortól kezdve bebarangolhatjuk és megismerhetjük bolygónk múltját. Ez a Föld napján közelebb visz minket annak megértéséhez is, miért olyan fontos a jelenben törődnünk Földünkkel.

További információ: ITT

3. Föld napja – Családi nap a szegedi Füvészkertben

A Szegedi Tudományegyetem Füvészkertje 2024. április 20-án, szombaton tartja a Föld napjához kapcsolódó családi napját. A látogatók egy pecsétgyűjtéssel egybekötött játékos túrán vehetnek részt. Az állomásokon mindenki kipróbálhatja ügyességét a hulladékgyűjtési és hasznosítási, valamint természetvédelmi feladatokban, a gyerekek különböző ökojátékokkal játszhatnak. Ezen a napon kicsik és nagyok játékosan tanulhatják meg, hogyan válhatnak aktív környezettudatos emberekké. 

További információ: ITT

4. Föld napja a vácrátóti arborétumban

2024. április 24–26. között mindennap változatos programokkal várják a látogatókat a vácrátóti arborétumban a Föld napja alkalmából. A Jane Goodall Intézet munkájával, a méhek fontosságával, a zero waste életmóddal és a műanyagszennyezéssel is közelebbről megismerkedhetünk, hogy tudatosabbak legyünk a Földünk védelmében.

További információ: ITT

5. Föld Napja Országos Erdőfürdő Fesztivál

Az erdőfürdőzés is csodás program lehet a Föld napján 2024-ben

Az erdőfürdőzés is csodás program lehet a Föld napján 2024-ben

Egy teljes hét a természettel kapcsolatban – erről szól az idei országos erdőfürdő fesztivál, amelyet ezúttal is a Föld napja környékén rendeznek meg.
A fesztivál keretében online előadásokra, workshopokra és erdőfürdősétákra számíthatunk az ország egész területén működő vezetők közreműködésével.

További információ: ITT

6. Föld napja a Pál-völgyi-barlang kőfejtőjében

Az ingyenes családi napon rengeteg érdekességet tudhatunk meg a vadvilágról, erdeinkről, de a házi kedvenceinkről is. Rengeteg program és játék közül válogathatnak a Pál-völgyi-barlang kőfejtőjéhez látogatók a Föld napján.

További információ: ITT

Fotó: Pál-völgyi-barlang, Vácrátóti Botanikuskert, Unsplash
Cikkajánló hozzáadásaTörlésSzerkesztés