Divatos és időtálló anyagok, amik 2024-ben meghódítják a konyhákat

2024. február 29.
Az emberek egyre inkább figyelmet fordítanak a környezettudatosságra és az újrahasznosításra, így ezek a szempontok is befolyásolják a konyhai tervezést és berendezést. Fenntartható anyagok és megoldások, valamint környezetbarát konyhai eszközök és berendezések válnak egyre népszerűbbé 2024-ben.
Konyhai trendek 2024

A bambusz vagy más gyorsan megújuló alapanyagokból készült konyhai eszközök és kiegészítők ideális választások lehetnek a környezettudatosságra törekvőknek. Emellett az újrahasznosított anyagok és bútorok is egyre több helyet kapnak a konyhai tervezésben, így lehetőséget adva arra, hogy egyedi és stílusos konyhát alakítsunk ki, miközben környezetbarát megoldásokat alkalmazunk. Egyre népszerűbb az a tendencia, hogy teljes csere helyett a már meglévő konyhát újítják fel a tulajdonosok.

Sárgaréz

A sárgaréz árnyalatai visszatérnek a konyhai kiegészítők és berendezések világába 2024-ben

A sárgaréz árnyalatai visszatérnek a konyhai kiegészítők és berendezések világába 2024-ben

Az aranyra emlékeztető sárgaréz árnyalatai visszatérnek a konyhai kiegészítők és berendezések világába. A sárgaréz elegáns ízt ad a konyhának, és tökéletesen illeszkedik a meleg tónusokkal díszített környezethez.

Az olyan sárgaréz kiegészítők, mint például a csaptelepek, fogantyúk vagy lámpák, egyediséget és karaktert csempésznek a konyhába, és izgalmas kontrasztot teremtenek a modern és hagyományos elemek között. A sárgaréz felülete patinát kap idővel, ami még izgalmasabbá teszi a felületet.

Microcement

2024-ben a mikrocement egyre népszerűbb választás a konyhai burkolatok és felületek terén

2024-ben a mikrocement egyre népszerűbb választás a konyhai burkolatok és felületek terén

Az alternatív felületek költséghatékony megoldást kínálhatnak a konyhai munkalapok frissítésére, de a padlón és a falakon is lenyűgöző hatást érhetünk el például mikrocementtel. A mikrocement egyre népszerűbb választás a konyhai burkolatok és felületek terén. Ez a modern anyag könnyen tisztítható és strapabíró. Alkalmazása lehetőséget ad sík és homogén felületek létrehozására, ami tágas és letisztult atmoszférát teremt.

A mikrocement számos színben és árnyalatban elérhető, így könnyen illeszthető különböző konyhai stílusokhoz és koncepciókhoz. Fontos azonban ügyelni arra, hogy a mikrocement megfelelően legyen lezárva és védve, hogy hosszú távon is szép és tartós maradjon.

Terrakotta

2024-ben a természetes anyagok és textúrák visszatérnek a konyhatervezésbe

2024-ben a természetes anyagok és textúrák visszatérnek a konyhatervezésbe

A természetes anyagok és textúrák visszatérnek a konyhatervezésbe – ismét divatba jön a terrakotta. Ezek a csempék meleg és otthonos légkört teremtenek, és tökéletesen illeszkednek a naturális stílushoz. A terrakotta kiváló választás lehet a konyha falburkolatához vagy a padlóburkolathoz, hiszen ellenálló és könnyen tisztítható.

A terrakotta csempék egyedi textúrája és árnyalatai érdekes vizuális hatást hoznak létre, és természetes szépséget kölcsönöznek az enteriőrnek. Kiválóan párosíthatók a divatos, lágy színpalettákkal, a zsályazölddel és az olívazölddel, de a sötétebb, földesebb tónusokhoz és a fához is remekül passzolnak.

Fa

2024-ben a fa továbbra is népszerű választás a konyhai bútorok és felületek terén

2024-ben a fa továbbra is népszerű választás a konyhai bútorok és felületek terén

A fa továbbra is népszerű választás a konyhai bútorok és felületek terén. A természetes faanyagok melegséget árasztanak, és időtálló megoldást nyújtanak. A faanyagok sokfélesége lehetővé teszi, hogy kiválasszuk a legmegfelelőbbet, például a tölgyfa masszív és strapabíró, míg a diófa elegáns és luxus megjelenést kölcsönöz.

Emellett a fa kombinálható más anyagokkal is, például üveggel vagy fémekkel, így változatos és izgalmas kombinációkat hozhatunk létre. Remekül passzolnak a fához a természetes anyagok, a kövek, a fekete és a fehér szín, de akár az élénk tónusok is.

Tarts velünk a Konyhakiállításon március 1–3. között a Budapest Arénában, ahol életre kelnek a trendek! Szerezd be kedvezményes árú belépődet online, mellyel nem csupán az ország legnagyobb konyhabútorokat és konyhagépeket bemutató kiállítását látogathatod meg, de 30% kedvezményt is kaphatsz a Tefal magyarországi szaküzleteiben és a homeandcooking.hu webshopon. A beváltás feltételeiért látogass el a Jegyek oldalra, további inspirációért pedig kövess minket Facebookon és Instagramon!