Jól működik az agyad, ha rájössz, ki a tolvaj

2024. április 30.
Ismét kipróbálhatjuk, vagyunk-e olyan jó nyomozók, mint Sherlock Holmes. Neki valószínűleg néhány másodperc is elég lett volna, hogy rájöjjön, ki a tolvaj a képen. Mennyi idő alatt jövünk rá mi a megoldásra?
  • A feladat az, hogy rájöjjünk, ki a tolvaj a képen.
  • Egy aprócska dolog segíthet nyomra vezetni, ám csak a legjobb megfigyelők veszik észre.
  • A legjobbaknak 10 másodperc kell ahhoz, hogy rájöjjenek a megoldásra.

nyomozós fejtörők nagyon izgalmasak és remek kihívást jelentenek az agynak. Fejlesztik a logikát, a megfigyelőképességet és kreatívabbá tesznek. Ezért érdemes kipróbálnunk magunkat ezzel a feladvánnyal is, ahol arra kell rájönnünk, ki a tolvaj a képen.

Nyomozos fejtörő: ki a tolvaj?

Nyomozós fejtörő: ki a tolvaj?

A képen egy rakás embert látunk, amint éppen ünnepelnek valamint a kertben. Első ránézésre teljesen átlagosnak tűnnek. A kertben lévő emberek között azonban van egy tolvaj. De vajon melyikük lehet az? Mi alapján tudjuk megoldani ezt a fejtörőt? 

Ki a tolvaj a képen?

Első ránézésre lehetetlen megmondani, ki lehet a tolvaj. Mindannyian normális, hétköznapi embereknek tűnnek. Elsőre azt gondolhatnánk, hogy nincsenek olyan árulkodó jelek, amik leleplezhetnék a megoldást. De ha jobban megnézzük a képet, feltűnhet valami.

Nem könnyű rájönni a megoldásra. Amit jól mutat az is, hogy a legtöbb embernek akár fél percre is szüksége lehet, hogy kiderítse, ki lehet a tolvaj. Ám ha 10 másodpercen belül sikerül rájönnünk, a rekorderek közé tartozunk mi is. Minél többet gyakorolsz hasonló feladványokkal, annál jobban ráhangolhatod az agyad ezeknek a rejtvényeknek a megoldására. 

Hogyan deríthetjük ki, ki a tolvaj a képen?

Annyit segítünk, hogy a megoldás kiderítéséhez minden embert érdemes jobban szemügyre vennünk. Így biztosan le fogjuk tudni leplezni a tolvajt.

Ha még nem sikerült ezután sem megtalálnunk a nyomozós fejtörő megoldását, néhány sorral lejjebb megmutatjuk, ki a tolvaj valójában. Addig is tegyük próbára magunkat hasonló feladványokkal. Próbáljunk meg rájönni, hány embert látunk a képen. Vagy találjuk ki, melyik ajándéknak nem örül a születésnapos.

Megoldás: a kisgyerek a tolvaj, aki éppen el akar lopni egy karkötőt.

Nyomozos fejtörő: ki a tolvaj?

Sikerült?

Forrás: Brightside