Az átlagnál intelligensebb vagy, ha rájössz, ki készülődik a randijára

2024. július 06.
Ismét kipróbálhatjuk, vagyunk-e olyan jó nyomozók, mint Sherlock Holmes. Neki valószínűleg néhány másodperc is elég lett volna, hogy rájöjjön, ki készülődik éppen a randijára. Mennyi idő alatt jövünk rá mi a megoldásra?
  • A feladat az, hogy rájöjjünk, ki készülődik éppen a randijára.
  • Egy aprócska dolog segíthet nyomra vezetni, ám csak a legjobb megfigyelők veszik észre.
  • A legjobbaknak 10 másodperc kell ahhoz, hogy rájöjjenek a megoldásra.

nyomozós fejtörők nagyon izgalmasak és remek kihívást jelentenek az agynak. Fejlesztik a logikát, megfigyelőképességet és kreatívabbá tesznek. Ezért érdemes kipróbálnunk magunkat ezzel a feladvánnyal is, ahol arra kell rájönnünk, ki készülődik éppen a randijára.

Két férfit és egy nőt látunk, mindhármójuk kezében különféle táskákat látunk. Van, akinek egy aktatáska, míg másnak bevásárlótáskák vannak a kezében. Hármójuk közül azonban csak egyvalaki készülődik a randevújára. De vajon melyikük lehet az? Mi alapján tudjuk megoldani ezt a fejtörőt? 

Az átlagnál intelligensebb vagy, ha rájössz, ki készülődik a randijára

Az átlagnál intelligensebb vagy, ha rájössz, ki készülődik a randijára

Ki készülődik éppen a randijára?

Első ránézésre lehetetlen megmondani, ki készülődik éppen a randijára. Elsőre azt gondolhatnánk, hogy nincsenek olyan árulkodó jelek, amik leleplezhetnék a megoldást. De ha jobban megnézzük a képet, feltűnhet egy apróság.

Nem könnyű rájönni a megoldásra. Amit jól mutat az is, hogy a legtöbb embernek akár fél percre is szüksége lehet, hogy kiderítse, ki készülődik éppen a randijára.. Ám ha 10 másodpercen belül sikerül rájönnünk, a rekorderek közé tartozunk mi is. Minél többet gyakorolsz hasonló feladványokkal, annál jobban ráhangolhatod az agyad ezeknek a rejtvényeknek a megoldására. 

Hogyan deríthetjük ki, ki készülődik éppen a randijára?

Annyit segítünk, hogy a megoldás kiderítéséhez a táskákat érdemes jobban szemügyre vennünk. Az egyikük táskájában olyan nyomot vehetünk észre, amin sikeresen elindulhatunk.

Ha még nem sikerült ezután sem megtalálnunk a nyomozós fejtörő megoldását, néhány sorral lejjebb megmutatjuk, ki készülődik éppen a randijára. Addig is tegyük próbára magunkat hasonló feladványokkal. Próbáljunk meg rájönni, hány embert látunk a képen. Vagy találjuk ki, melyik ajándéknak nem örül a születésnapos.

Megoldás: a jobb oldali férfi készül randizni, ott az ajándék a táskájában.

Az átlagnál intelligensebb vagy, ha rájössz, ki készülődik a randijára

Sikerült?

Forrás: Brightside