Briliáns az elméd, ha 5 másodperc alatt kiszúrod az agyafúrt hibát a képen

2024. július 07.
Sasszem és gyors észjárás kell hozzá, hogy megtaláljuk az agyafúrt hibát a képen – vajon neked sikerülni fog?
  • Valami nem stimmel ezen a képen, és csak 5 másodpercünk van megtalálni rajta a hibát.
  • Igazi csemege a fejtörők és rejtvények rajongóinak a feladvány, ahol arra kell rájönnünk, mi lehet a hiba.
  • A feladat nem kifejezetten nehéz, ezért nincs is sok időnk arra, hogy megtaláljuk a megoldást.

A rejtett képes feladványok, hibakeresős és nyomozós rejtvények nagyon szórakoztatóak és segítenek a hétköznapok rohanásában oldani a feszültséget. Sőt, a kreativitást és produktivitást is növeli, ha megszakítjuk a munkát néha egy-egy fejtörő kedvéért.

Ezúttal az a feladat, hogy megtaláljuk, mi a hiba a lenti képen. Egy átlagos konyhát látunk. Első ránézésre minden teljesen normálisnak tűnik ezen a képen – de ez csak a látszat. Valami nagyon nem stimmel. Mivel a fejtörő nem kifejezetten nehéz, ezért az idő sem sok, ami alatt meg kell találnunk a megoldást.

Briliáns az elméd, ha 5 másodperc alatt kiszúrod az agyafúrt hibát a képen

Briliáns az elméd, ha 5 másodperc alatt kiszúrod az agyafúrt hibát a képen

Elég 5 másodperc, hogy megtaláljuk a hibát a képen?

Amikor problémákat oldunk meg, ahogy egy fejtörőnél, rejtvénynél is, az agyunk kreatív és elemző része dolgozik. Ez olyan, mint egy izom, muszáj edzésben tartanunk ahhoz, hogy megfelelően gondolkodhassunk, koncentrálhassunk és legyenek új ötleteink. 

Ezért hasznos például ez a hibakereső fejtörő, ahol arra kell rájönnünk, mi a hiba a képen. A feladat szórakoztató, de egyben nehéz is. Így nincs is sok időnk arra, hogy megtaláljuk a megoldást. Ám az 5 másodperc nem feltétlenül elég még a legélesebb szemű próbálkozóknak sem.

Hogyan találjuk meg, mi a hiba a képen?

Ahhoz, hogy megtaláljuk, mi a hiba ezen a képen, nézzük meg közelről. Ezután várjunk egy másodpercet, és hagyjuk, hogy magától beugorjon, mi az, ami az agyunk szerint nem helyes úgy, ahogy elsőre látszik. 

Lehet, hogy nem tűnik rögtön szembe, hiszen egy apróbb részletről van szó. Ám pár pillanat elég lehet ahhoz, hogy észrevegyük, milyen hibát rejtettek el a képen a feladvány készítői. Ha mégsem, akkor néhány sorral lejjebb megmutatjuk a megoldást is. Addig gyakoroljunk hasonló hibakereső feladványokkal. Találjuk meg, mi nem stimmel azzal a képpel, amin egy nő kertészkedik. Vagy próbáljunk meg rájönni, mi nincs a helyén a konyhai jelenetben.

Megoldás: teafilter van a kenyérpirítóban.

Briliáns az elméd, ha 5 másodperc alatt kiszúrod az agyafúrt hibát a képen

Sikerült?

Forrás: Brightside