Briliáns az elméd, ha rájössz, a két férfi közül ki az éhesebb

2024. július 20.
Az intelligenciánkat és megfigyelőképességünket tehetjük próbára ezzel a trükkös fejtörővel. Kiderítjük 7 másodperc alatt, hogy a képen látható két férfi közül ki az éhes?
  • Ismét egy agyafúrt feladvány borzolja az internetezők kedélyeit.
  • A feladatunk az, hogy rájöjjünk, a képen látható két férfi közül ki az éhes.
  • A legjobb nyomozóknak elég 7 másodperc, hogy megmondják a megoldást.

A nyomozós feladványok a legizgalmasabbak közé tartoznak az internetes fejtörők között. Próbáltunk már rájönni, melyik levest mérgezhették meg, vagy éppen az volt a feladat, hogy kitaláljuk, vajon a szakácsnő vagy a kertész volt-e a tolvaj. Ezúttal az a feladat, hogy kinyomozzuk, a képen látható két férfi közül ki az éhes..

Briliáns az elméd, ha rájössz, a két férfi közül ki az éhesebb

Briliáns az elméd, ha rájössz, a két férfi közül ki az éhesebb

Hogyan deríthetjük ki, hogy a képen látható két férfi közül, ki az éhes?

Két férfit látunk egy irodában, valószínűleg munkatársak. Az egyikőjük már nagyon várja az ebédszünetet, mert nagyon éhes. Vajon melyikőjük lehet az? Vajon miből lehet megállapítani, hogy melyik férfi az éhes?

nyomozós feladvány ezúttal is feladja a leckét. Első ránézésre nincs sok nyom, amin elindulhatnánk annak kiderítésére, a képen látható nőnek összesen hány gyereke van. Ám ha jobban megnézzük, felfedezhetünk néhány apróságot.

Nem könnyű rájönni a megoldásra. Amit jól mutat az is, hogy a legtöbb embernek akár fél percre is szüksége lehet, hogy kiderítse, a képen látható két férfi közül, ki az éhes. Ám ha 7 másodpercen belül sikerül rájönnünk, a rekorderek közé tartozunk mi is. Minél többet gyakorolsz hasonló feladványokkal, annál jobban ráhangolhatod az agyad ezeknek a rejtvényeknek a megoldására. 

Apró nyom vezet el a megoldáshoz

Annyit segíthetünk, hogy a férfiak ruháját érdemes jobban szemügyre vennünk, hogy ebben a nyomozós fejtörőben rájöjjünk,  a képen látható két férfi közül ki az éhes. Ám ha még így sem sikerült rájönni a feladvány megoldására, néhány sorral lejjebb megmutatjuk. Addig is gyakoroljunk más, hasonló feladványokkal. Nyomozzuk ki, melyik házban lakik a tolvaj! Vagy jöjjünk rá, melyik születésnapi ajándéknak nem örült az ünnepelt.

Ha végképp nem sikerült megoldani a feladványt, most leleplezzük: a bal oldali férfi az éhes, és sütivel próbálja az éhségét csökkenteni. A jobb oldali férfi már ebédelt, a fogai között ott is maradt egy kis saláta.

Briliáns az elméd, ha rájössz, a két férfi közül ki az éhesebb

Sikerült?

Forrás: Brightside