Nem csal a szemed: nyáron tényleg nagyobb a pénisz

2024. július 20.
Ahogy a hőmérséklet egyre emelkedik, egyes férfiak megesküsznek arra, hogy nagyobb lesz a péniszük. Szakértők eredtek a „nyári pénisz” jelenségének a nyomába, és meglepő következtetésre jutottak!
Nem csal a szemed: nyáron tényleg nagyobb a pénisz
  • Több férfi is állítja, hogy a nyáron megnagyobbodik a péniszük.
  • Tavaly júliusban a Mel Magazine riportere, Tracy Moore nevet adott ennek a különös szezonális jelenségnek: nyári pénisz.
  • Megmutatjuk, mit mondanak a témával kapcsolatban a szakértők.

„Nyáron a hímvesszőm sokkal nagyobb lesz, ha tükörbe nézek. Az eddigi legjobb méréseimet nyáron végeztem” – mondta a HuffPostnak a 30 éves Richard, aki az Egyesült Államok északkeleti részén él. „Az ujjaim és a kezeim kissé megdagadtak a melegebb időben, amit az is bizonyít, hogy a melegebb hónapokban küzdöttem a jegygyűrűm levételével” – mondta. „Logikus azt feltételezni, hogy ugyanez történik a péniszemmel is.”

Brian Ayers, szextréner elmondta, hogy ő is tapasztalta a nyári pénisz jelenségét. „Nyáron többet vagy kint. A túrázás, az úszás vagy hosszabb kocogás felpörgeti a vért” – mondta. „Ha télen nyolc órát ülsz bent a számítógép előtt napfény nélkül, és kevesebb gyümölcs- vagy zöldségféleségét fogyasztasz, persze, hogy kisebb lesz.”

Mit mondanak az urológusok a nyári péniszre?

Aaron Spitz, urológus azt mondta, lehet némi igazság a nyáripénisz-jelenségben. „A pénisz mérete növekedhet és csökkenhet a pénisz szárának belsejét alkotó sok apró véredény ellazulása vagy összehúzódása következtében.”

Az urológusok szerint lehet némi igazság abban, hogy nyáron nagyobb a pénisz

Az urológusok szerint lehet némi igazság abban, hogy nyáron nagyobb a pénisz

A meleg fokozza ezeknek az ereknek az ellazulását, ami felpörgeti a véráramlást, így a vér jobban kitölti a péniszt, és hosszabb, teltebb megjelenést kölcsönöz neki.

Ha szkeptikus vagy a nyári pénisszel kapcsolatban, nem vagy egyedül. „Erősen kétlem, hogy a test egy része jelentősen megváltozna a szezon miatt” – mondta Ashley, egy 27 éves washingtoni férfi. „Ha ez igaz, gondolj bele, milyen lesz a pénisz 2050-ben a klímaválság/globális felmelegedés idején.”

„Bármilyen lenyűgöző is ez a téma, nincs végleges tudományos bizonyíték a nyári péniszre” –  mondta Paul Turek, a San Franciscó-i Turek Klinikát vezető urológus. Bár lehet némi igazság abban az elképzelésben, hogy a hímvessző nagyobbnak tűnik a hőségben, nincs elegendő kutatás a témában ahhoz, hogy az orvosok meg tudják mondani, hogy ez létező jelenség-e.

De egy biztos: a herék egy kicsit lejjebb lógnak, amikor meleg van. „Tudjuk, hogy a herezacskó rendkívül érzékeny a hőmérsékletre, így nagyon leesik, ha meleg van, és felfelé kúszik, amikor hideg van” – mondta Turek.

Forrás: Huffpost, Fotók: Getty Images