Jelek, hogy sötét pszichológiával próbál manipulálni a partnered

2024. augusztus 07.
Sötét pszichológiai trükk lehet a randin az, ha szerelmi bombázást, gázlángozást vagy más manipulációs technikákat használ. Megmutatjuk, hogyan szúrhatod ki, ha a potenciális partner ilyennel próbálkozik!
Sötét pszichológia-teszt: lebuktatja a manipulátort a randin
  • A nárcisztikusok és a manipulatív emberek gyakran alkalmaznak sötét pszichológiai trükköket, amikor új emberekkel randevúznak.
  •  Egy terapeuta elárulta, hogyan lehet felfedezni a sötét pszichológia jeleit egy randevún.
  • A szerelmi bombázás, a gázlángozás és az elszigetelés a randevúzáshoz használt sötét pszichológiai trükkök közé tartozik.

Függetlenül attól, hogy randiztál-e már egy nárcisztikussal, vagy csak mások rémtörténetét hallottad, teljesen érhető, hogy elővigyázatos vagy, ha ismerkedésről van szó.

De annak kiderítése, hogy egy randevúnál alkalmaz-e a potenciális partner sötét pszichológiai trükköket, kicsit árnyaltabb, mint az, hogy vannak ordító jelek, amik alapján le lehet leplezni egy nárcisztikust.

„Az úgynevezett sötét pszichológiai taktikák némelyike ​​sajnos olyan dolgok, amiket öntudatlanul vagy akaratlanul is elkövethetünk egy kapcsolat reményében” – mondja Annie Wright párkapcsolati terapeuta.

A szakértő arra is emlékeztet, hogy ne feledd: mindenki lelki poggyásszal és különböző kötődési mintával érkezik a randira. Könnyen lehet, hogy valaki nárcisztikusnak tűnik, vagy úgy látszik, sötét pszichológiai trükköt alkalmaz a randin, pedig valójában a negatív tapasztalatai miatt negatív szokásokat vett fel és nem ismeri fel, hogy túlzottan ragaszkodó vagy elszigetelést alkalmaz. Éppen ezért nem szabad rögtön leírni valakit, ha észreveszel egy ilyen trükköt. Persze nem ez nem mentség, de fontos megkülönböztetni azt, hogy ezek mikor szándékos manipulációk és mikor tudattalanok.

Sötét pszichológia teszt: ebből tudhatod, ha a randipartner manipulálni akar

Mindenképpen érdemes tiszta lappal érkezni egy randira, nyitottan állni a másik félhez és igazán adni neki egy esélyt. Ha úgy érzed, hogy sötét pszichológiai trükköt próbál bevetni és esetleg szerelmi bombázást alkalmaz, tedd szóvá, hogy frusztrál, hogy mindenért ő fizet vagy ajándékokkal halmoz el. Például így: „Észrevettem, hogy mindig ragaszkodsz ahhoz, hogy te fizess a randin, de emiatt egy kicsit kényelmetlenül érzem magam.”

Ez a teszt segít kideríteni azt, ha valaki sötét pszichológiai trükkökkel próbál manipulálni a randin

Ez a teszt segít kideríteni azt, ha valaki sötét pszichológiai trükkökkel próbál manipulálni a randin

Figyeld meg a reakcióját! Ha nem akar manipulálni, el fogja ismerni az érzéseidet, belátja, hogy igazad van és hajlandó lesz változtatni a viselkedésén. Aki nem óhajt sötét pszichológiai trükköket alkalmazni a randin, az tiszteletben tartja a másik fél érzéseit és határait.

A szakértő szerint ajánlott lehet az intuíciódra is hallgatni, és arra, hogy a tested hogyan reagál a személyre a randin. Talán fel sem tűnik igazán, hogy sötét pszichológiai trükköket használ, egyszerűen csak rossz érzésed van, nyugtalanságot érzel, esetleg gyomorideget tapasztalsz. Ilyenkor a tudatalattid a tested segítségével próbál figyelmeztetni, hogy valami nem stimmel az illetővel. 

Forrás: Business Insider, Fotók: Getty Images