10 ok, hogy miért zellerlével indítsd a napod

2020. április 19. |

A szárzellert nemrég hivatalosan is gyógynövénnyé nyilvánították jótékony hatásainak köszönhetően. Most 10 pontban összefoglalva megtudhatod, hogy miért is érdemes frissen préselt zellerlével indítani a napodat!

Nem túlzás azt állítani, hogy az egészségtudatosság az elmúlt években emberek millióinak központi témája lett. Egyre többen szeretnének tenni azért, hogy a civilizációs betegségeket elkerüljék. A gyógyszeres kezelések mellett mind inkább előtérbe kerülnek a természetes gyógymódok, a gyógynövények, amik évszázadok óta bizonyítják jótékony hatásukat. Anthony William világhírű gyógyító médium legújabb, Csodatévő zeller című könyvében átadja mindazt a tudást, aminek a birtokában van.  
1. Elősegíti a fogyást
A zellerlé segít megtisztítani és méregteleníteni a májat, hiszen a rejtélyes súlygyarapodás mögött gyakran a lelassult működésű máj áll.

2. Gátolja a puffadást
A zellerlé az epetermelés fokozásával támogatja a májat, és megerősíti a gyomor savtermelését. A gyomor és a vékonybélcsatorna alján rekedt régi, emésztetlenül maradt fehérjék és zsírok így le tudnak bomlani, ami meggátolja a puffadást.

3. Enyhíti az ekcéma és a pikkelysömör tüneteit
A zellerlében található, ma még felfedezésre váró klasztersók lebontják az ekcémáért felelős kórokozók sejtmembránjait, végső soron pedig elpusztítják azokat.

Olvastad már?

Atópiás dermatitisz: megelőzés és kiváltó tényezők

Atópiás dermatitisz: megelőzés és kiváltó tényezők

Könnyen úgy érezhetjük, hogy egy járvánnyal állunk szemben... Amint valaki megemlíti az atópiás dermatitiszt (közismertebb nevén atópiás ekcéma), meglepődve tapasztaljuk, hogy hány szülő küzd ezzel a problémával. A fejlett országokban a becslések szerint a gyermekek 10-20 százalékánál jelennek meg az atópiás dermatitisz tünetei az életük valamelyik szakaszában.


4. Gyógyítja a gyulladást
A zellerlé az egész szervezet immunrendszerét erősíti. A fehérvérsejtek a sejtstruktúrájukon keresztül felszívják a zellerlé nátriumos klasztersóit, majd nemcsak a védelmi, hanem a támadó mechanizmusaikban is felhasználják azokat.

5. Segít megelőzni a húgyúti fertőzéseket
A zellerlé fertőtlenítőként működik a Streptococcus baktérium ellen, amely a húgyúti fertőzések valódi, ám még nem ismert okozója.

6. Tisztítja az aknés bőrt
A zellerlé ma még felfedezésre váró nátriumos klasztersói toxikusak a májban és a nyirokrendszerben tanyázó baktériumok, köztük a Streptococcus számára, amely a pattanások valódi okozója.

7. Megelőzi a magas vérnyomást
A zellerlé megtisztítja a májat annak bajkeverőitől (erről többet az Egészséges májműködés című könyvben olvashatsz), ez pedig stabilizálja a vérnyomást. Mindez egészségesebb vért eredményez, amit a szív könnyebben pumpál.

8. Mérsékeli a magas koleszterinszintet
A zellerlé elősegíti a máj megtisztulását és megerősödését, valamint a megemésztetlen, rothadó fehérjék és zsírok lebontását, amelyek hozzájárulnak a magas koleszterinszintet okozó lassú májműködéshez.

9. Védi a máj egészségét
A máj egyéni immunrendszerének a működését a zellerben található, még felfedezetlen, nátriumos klasztersók segítik.

10. Javítja az emésztést
A zellerlé helyreállítja a gyomor savszintjét, ami hosszú távon biztosítja a jobb emésztést.

Olvastad már?

5 ok, amiért zellersmoothie-t kellene innod

5 ok, amiért zellersmoothie-t kellene innod

A zeller egyike 2019 szuperételeinek. Nem csoda, hogy az egészségtudatosok újra felfedezték maguknak ezt a jótékony zöldséget, hiszen rengeteg pozitív hatását élvezhetjük, ha okosan építjük be az étrendünkbe a zellerből készült smoothie-kat. 

Szólj hozzá te is!

Még több Gasztró

A nyár ízei egy szelet ropogós bagetten bagett

A nyár ízei egy szelet ropogós bagetten