5 mennyeien könnyed desszertrecept nyárra

2020. augusztus 11.
Frissítő, könnyed sütemények, amelyekkel azért egy kicsit könnyebb átvészelni a kánikulát is: citrusos, túrós vagy éppen gyömbéres édességeket ajánlunk!

Citromos könnyedtség

Erzsi mama receptje csak a citromos szelet tésztájához volt mankó, kolléganőnk improvizált hozzá egy citromos mázat, hogy csinosabb legyen a végeredmény.

Frissítő gyömbéres

Ezerféle piskótarecept létezik, a választást általában az határozza meg, hogy milyen alapanyagokkal rendelkezünk. Az alábbi sütemény annyira finom és addiktív, hogy érdemes beszerezni hozzá egy kis tasak őrölt gyömbért.

Krémes körtés

A leveles tészta a lusta háziasszony legjobb barátja, ráadásul ma már tényleg olyan jó minőségűeket találunk a boltok polcain, hogy büszkén eladhatjuk őket sajátnak egy vacsorapartin. Ennél a receptnél viszont még a töltelékkel sem kell bajlódnunk!

Szicíliai roppanós

Az összetevők nagy része bármelyik hiper-szupermarketben beszerezhető, de van egy-két dolog, ami miatt érdemes felkeresni egy olasz termékeket is árusító üzletet. Az eredmény pedig magáért beszél: a vendégeink még sokáig fogják emlegetni!

Habkönnyű gombócos

Akár főételnek is megállja a helyét ez a különlegesen elkészített túrógombóc: amitől ez a recept extra, az nem más, minthogy a tojást szét kell választani, és a fehérjét külön felverni hozzá.

Fotó: Getty Images