Medvehagymás változat
A tavaszi megújulás modern gasztronómiai szimbóluma egyértelműen a medvehagyma. Már kapható a piacokon és a zöldségeseknél, és ha valaki még nem próbálta, mindenképp érdemes megkóstolni.
Tojás nélkül tojáskrém?
Természetesen egy másolat sem lehet pontosan olyan, mint az eredeti, így a hamis tojássaláta íze sem egyezik tökéletesen az igazival, mégis erősen hasonlít rá.
Akár magában is megállja a helyét
Lehet, hogy mirelit leveles tésztával dolgozni nem a legelegánsabb dolog, de ezzel ne foglalkozzunk – a lényeg, hogy tényleg végtelenül egyszerűen lehet vele látványos és változatos fogásokat készíteni, szóval hülyék lennénk lemondani róla.
Ha túlszámoltunk a tojással…
Ha maradt némi tojás a húsvéti receptek után, csináljunk tojásos nokedlit! Ez a mostani nokedli egy turbózott változat, a tésztába ugyanis friss spenótot kevertünk, hogy még szezonálisabb legyen.
Laktató egytál
A titok a polenta, vagyis a kukoricadarából főzött kása – ez szerencsére gyorsan elkészül, változatosan ízesíthető, és segít egy kis tartalmat csempészni a tányérunkra. Az itt leírt verziót egyébként nyugodtan vegyük csak iránymutatásnak, és turbózzuk fel kedvünkre az ételt – attól függően, mik a kedvenc reggeli- vagy vacsora-alapanyagaink!