Popeye irigykedne: 5 isteni spenótos recept

2021. április 30.
Végre egyre több friss, szezonális zöldség kerülhet a tányérunkra! Például már itt van a spenót, ami nyersen, főzve, sütve, levesben vagy tésztába gyúrva is isteni.

Diéták sztárja

Köztudott, hogy a spenót vastartalma sokkal jobban megfelel az emberi szervezet szükségleteinek, mint a vörös húsoké, ráadásul mindezt kevés kalóriával és zsír nélkül teszi. Május a friss spenót szezonja is, ilyenkor érdemes feltankolni vele a szervezetünket.

Szemet gyönyörködtető kecske sajtos-spenótos

Ez a fehérjében gazdag csirkemell jól illeszkedik a ketogén diétába, vagy a simán csak szénhidrátcsökkentett étrendbe, de akkor is nagyon jól jön, ha egyszerűen szeretnénk valami látványosat készíteni. És azt mondtuk már, hogy az egész ételt serpenyőben is elkészíthetjük?

Házi gnocchi

Futureater két kedvenc alapanyaga a túró és a spenót, ezekből áll össze az alábbi szuperkönnyű gnocchi, amit ráadásul elkészíteni is gyerekjáték.

Spenót köretként

Az alábbi fogás rendkívül gyors, mindössze fél óra alatt elkészíthető, így tökéletes hétköznapi vacsorára, vagy akár másnap irodai ebédnek is. A saláta helyett természetesen választhatunk másik köretet is, az itt szereplő és épp szezonális újburgonya például kiválóan működik különböző stílusú krumplisalátákban.

Leveles tészta sósan

A leveles tészta egyaránt kiváló alap lehet édes, illetve sós fogásokhoz is. Most az utóbbira hozunk egy kiváló példát: friss, tavaszi spenóttal kombinálva. Látványos, egyszerű, gyors és kiváló kis meglepetés lehet anyák napja reggelére, amit akár a legkisebbekkel is elkészíthetünk.