5 izgalmas ebédrecept inzulinrezisztenseknek

2021. október 19.
Inzulinrezisztensként nem egyszerű változatosan, mégis finoman főzni, nagyon könnyű beleragadni a jól megszokott, inzulinrezisztens-kompatibilis receptekbe. Az alábbi öt recept mindegyikében van egy kis csavar, ami kimozdít minket a rutinok világából, de természetesen hozzáadott cukrot, gyors szénhidrátot nem, vagy csak mérsékelten tartalmaznak!

Vegán egytálétel

Az édesburgonya az egyik legegészségesebb élelmiszerünk, így érdemes sokat fogyasztani belőle. Az alábbi recepttel 30 perc alatt fenomenális ízeket varázsolhatunk a tányérunkra, ami nem mellesleg nagyszerűen működik másnap irodai ebédként.

Komplex saláta

Az alábbi saláta több szempontból is rendhagyó. Egyrészt alapját zöld levelek helyett most a ropogós és enyhén kesernyés ízű vörös cikória adja, ami nemcsak ízben, de látványban is sokat dob majd a végeredményen. Ezenkívül roppanós lencse és almaszeletek teszik laktatóvá, de a legextrább eleme egyértelműen a kesuszósz.

Krumpli helyett répaköret

A répasaláta – és más sült zöldségeket középpontba állító téli saláták – titka a sült fokhagyma. Fantasztikus ízű és krémes állagú falatokként jelenik meg az ételben, semmiképp sem érdemes kihagyni, sőt, egy kicsivel akár még a recetben megadottnál több fokhagymát is használhatunk.

Izraeli lecsót ebédre!

A shakshouka eredendően Tunéziából származik, innen került át a Közel-Keletre, majd vált Izrael egyik legnépszerűbb ételévé, amelyet gyakran bőséges reggeliként vagy az ebéd egyik fogásaként tálalnak. Hatalmas sikerének hála rengeteg változatban készítik: cukkinivel, padlizsánnal, burgonyával, fetasajttal.

Rost-, szénhidrát-, fehérjebomba

A fodros kel és a csicseriborsó laktatóvá és vitamindússá teszik ezt a fogást, de ízlés szerint turbózhatjuk még kedvenc leveles zöldjeinkkel, zöldségeinkkel vagy akár olajos magvakkal is!