Tényleg olyan az íze, mint a pizzának, pedig csak egy tálban salátának összekevertük a pizzafeltéteket, és megfejeltük egy jó adag salátalevéllel. Ahelyett, hogy a szokásos módon a tésztára pakolta volna a feltéteket, a @jennys___table nevű TikTok-felhasználó összekeverte a cannellini babot, vöröshagymát, leveles kelt, petrezselymet, olívaolajat, paradicsomot, mozzarellát és házi kenyérkockát. A végeredmény pedig működik.
Ugyan babot nem rakunk túl gyakran a pizzánkra, mégis visszaadja a jellegzetes pizzaízt, miután fokhagymával és oregánóval megfőztük. A kenyérkockával együtt pedig kellően keményítős alapot adnak a salátának, megidézve a pizza tésztáját. A grillezett paradicsom, olívaolaj és petrezselyem egyfajta dekonstruált pizzaszószként funkcionál a salátában, amit csak még jobban kiemelnek a mozzarellagolyók. Végül a gyorsan savanyított hagymák ecetességének köszönhetően összeáll az egész pizzasaláta.
@jennys__table Chopped Salad Series Ep.10 – The Pizza Salad #choppedsalad #pizzasalad #saladrecipes #saladtok #foodtok
Tény, hogy nem ez a leggyorsabban elkészülő saláta a világon, de megéri bíbelődni vele. Ráadásul a különböző összetevőkből nagyobb adagot is elkészíthetünk előre, így amikor csak kell, már gyorsan összedobhatjuk a friss pizzasalátánkat. Ha annyira szeretjük a tartalmas salátákat, mint a pizzát, imádni fogjuk ezt a receptet is.
Hozzávalók:
500 gramm szilvaparadicsom
1 evőkanál chilis méz
1 kisebb vekni kovászos kenyér
1 doboz cannellini babkonzerv lecsepegtetve
½ teáskanál őrölt pirospaprika
2 babérlevél
2 gerezd fokhagyma felaprítva
1 evőkanál dijoni mustár
¼ fej vöröshagyma
2 evőkanál vörösborecet
60 gramm petrezselyemzöld
110 milliliter olívaolaj
100 gramm mozzarellagolyó
Olívaolaj, oregánó, só, bors ízlés szerint
Elkészítése:
- Tegyük a paradicsomot egy serpenyőbe, öntsünk rá egy kis olívaolajat és a chilis mézet. Fűszerezzük sóval és borssal, majd tegyük sütőbe. 30 percig süssük 200 fokon.
- Crouton méretűre aprítsuk fel a kenyeret, öntsünk rá egy kis olívaolajat, majd sóval, borssal meghintve pirítsuk meg sütőben 15 perc alatt a paradicsomok mellett.
- Tegyük egy serpenyőbe a cannellini babot. Adjunk hozzá pirospaprikát, szárított oregánót, babérlevelet, fokhagymát és egy kis mustárt az olívaolaj, só és bors mellett. Alacsony hőfokon süssük aranyszínűre.
- Vágjuk vékony szeletekre a hagymát, keverjük össze szárított oregánóval és vörösborecettel.
- Aprítsuk fel a petrezselymet és a leveles kelt, felezzük el az olívabogyókat és a mozzarellagolyókat. Tegyük egy nagy tálba a kelt, keverjük el jól olívaolajjal és sóval, hogy puhuljanak a levelek.
- Erre halmozzuk a sült paradicsomot és babot, ha meghűlt, majd keverjük össze a többi hozzávalóval is, és már ehetjük is az isteni pizzasalátát.
Forrás: Popsugar Fotó: Unsplash