Természetesen az égvilágon semmi baj nincsen a krumplipürével, de jó ötlet lehet egy kicsit extrább és könnyedebb zöldségkörettel feldobni a karácsonyi menüt. A karfiol, a cékla vagy éppen a kelbimbó nagyon jól variálható és könnyen kezelhető alapanyagok, mindenképpen érdemes őket felhasználni az ünnepi lakomához.
Mutatjuk a mi kedvenc körettippjeinket, hogy igazán pazar legyen az idei karácsonyi menü!
1. Zellersaláta dióval és pecorinóval
Kifinomult, roppanós és elképesztően frissítő lesz ez a zelleralapú saláta. A pecorino sajtot semmiképpen ne hagyjuk ki belőle.
2. Karácsonyi karfiolsaláta
Ha mindenmentes menüt tervezünk vagy csak egészségesebb köretre vágyunk, próbáljuk ki ezt a mazsolával és tökmaggal turbózott karfiolsalátát!
3. Narancsos-zöldfűszeres céklasaláta
Ez a citrusos, fűszeres saláta nemcsak szemet gyönyörködtető fogás, de igazi immunerősítő csodaétel is – semmiképpen ne hagyjátok ki.
4. Ropogós kelbimbó datolyával
A kelbimbó kissé megosztó zöldség, pedig igazán ünnepélyes, fejedelmi fogások készülhetnek belőle. Kifejezetten jól állnak neki az édes ízek, így például a datolyával is nagyon jól harmonizál. Az alábbi receptbe egy kis sós bacon is került az extra csavarért!
5. Négysajtos karfiolgratin
A klasszikus gratin főleg burgonyából készül, de karfiolból is elképesztően finom – és ne felejtsük az aranyszabályt, minél sajtosabb, annál jobb!
Elképesztően nyúlós, sajtos, krémes: négysajtos karfiolgratin
Azért nyáron is vágyunk a nyúlósan sajtos, ellenállhatatlanul krémes, mennyeien ropogós fogásokra! A gratin mint műfaj éppen ilyen, ez a recept viszont krumpli helyett karfiolból van, ami csak a szénhidráttartalmából farag, az ízélményből egyáltalán nem!Fotó: Getty Images