5 gyerekbarát ebéd a nyári szünetre – Recepttel!

2023. augusztus 05.
A nyár közepére valószínűleg semmilyen kérdéstől nem irtóznak jobban a szülők, mint attól, amit mindennap el kell dönteni: mi legyen az ebéd? Legyen olcsó, laktató, egészséges és még szeresse is a gyerek! Elég nehéz ilyen kombinációban összerakni a heti menüt, de mutatunk néhány nagyon gyerek- és családbarát receptet!
5 gyerekbarát ebéd nyári szünetre recepttel
  • A nyár talán legnehezebb kérdése a szülők számára: mi legyen az ebéd?
  • Nem létezik olyan ebéd, amit minden egyes családtag ugyanúgy szeret.
  • Mutatunk néhány roppant gyerek- és pénztárcabarát nyári ebédötletet!

Bolognai, pörkölt és nokedli, rántott hús sült krumplival, pizza – nagyjából össze is foglaltuk, melyek azok az ételek, amiket biztosan megesznek a gyerekek, ha az asztalra kerül. De nem élhetnek ezen egész nyáron! A nyári szünet legnagyobb feladata minden bizonnyal a gyerekeink folyamatos etetése. 

Nem akarjuk olyan ételek készítésére pazarolni az időnket, amiből aztán csak a felnőtt családtagok esznek, a gyerekek undorral turkálják a tányéron lévő ételt a villával. Mutatunk néhány olyan ötletet, ami mellett nem kell a konyhában megöregednünk, gyorsan elkészülnek, nem túl drágák és még a gyerekek is megeszik!

Ropogós rántott paradicsom

Ami bundában van, azt a gyerekek biztosan szeretik

Ami bundában van, azt a gyerekek biztosan szeretik

Ami bundában van, rossz nem lehet – vallják a gyerekek. A paradicsom sem ellenség, hiszen a bolognait is imádják. Miért ne hozhatnánk össze a kettőt, és paníroznánk be a paradicsomszeleteket? Bombabiztos gyerekbarát ebéd a nyári szünetre. A receptet ide kattintva olvashatod el!

Húsgolyó, a jolly joker gyerekbarát ebéd nyári szünetben

Rögtön 5 olyan húsgombóc receptet mutatunk, ami tökéletes ebéd nyári szünetben a gyerekeknek

Rögtön 5 olyan húsgombócreceptet mutatunk, ami tökéletes ebéd nyári szünetben a gyerekeknek

Az a jó a húsgombócban, hogy ha mást nem is készítünk, egy szelet friss kenyérrel, némi savanyú uborkával vagy friss paradicsommal is megállja a helyét ebédként. De főzelékek mellé is tökéletes kiegészítő. És a borsófőzeléket még a gyerekek is szeretik. Ide kattintva rögtön öt izgalmas, de nem túl izgalmas, gyerekeknek is befogadható húsgombócreceptet mutatunk!

Krumplileves és zöldborsó, amikor két kedvenc találkozik

A krumplileves zöldborsóval igazi gyerekkedvenc lehet a nyári szünetben

A krumplileves zöldborsóval igazi gyerekkedvenc lehet a nyári szünetben

A semleges vagy édes dolgok azok, amiket szívesen fogyasztanak a gyerekek. A krumplileves tökéletesen megfelel ennek a kritériumnak, ám rostot nem nagyon tartalmaz. Ha felturbózzuk a másik nyári kedvenc ebéddel, a zöldborsóval, máris jobban fest a tápanyagarány. Mutatjuk a receptet a gyerekek bombabiztos nyári ebédjéhez!

Így készíts gyrost otthon

A gyros tál elkészítése otthon gyorsabb és egészségesebb, ráadásul igazi gyerekbarát recept

A gyros tál elkészítése otthon gyorsabb és egészségesebb, ráadásul igazi gyerekbarát recept

Arra nem biztatunk senkit a nagy nyári melegben, hogy pitát süssön otthon, viszont a házi gyrostál nem csak egészségesebb, de sokkal olcsóbb is lehet, ha mi készítjük el. A gyerekek a pizza mellett imádják a gyrost is, ráadásul utóbbit sokkal könnyebb összedobni hétköznapi ebédre, akár home office mellett is. Ide kattintva találjuk a receptet!

A desszert sem maradhat el: Kinder tejszelet házilag

A kinder tejszelet tökéletes házi desszert a nyári szünetben a gyerekeknek (és szüleiknek)

A Kinder tejszelet tökéletes házi desszert a nyári szünetben a gyerekeknek (és szüleiknek)

Ha már unjuk a fagyit, nyári desszertnek tökéletes a Kinder tejszelet otthon. Sokkal kevesebb cukrot tartalmaz, mint a bolti változat, így nyugodtabb szívvel nyomjuk a gyerekek kezébe a nyári szünetben ebéd után. Ráadásul a sütésben ők is segédkezhetnek! Ide kattintva találjuk a receptet!

Fotó: Unsplash