A legjobb gyulladáscsökkentő saláta csak 5 hozzávalóval – Recepttel!

2024. február 11.
Képtelenek vagyunk abbahagyni, olyan finom. Ráadásul így tél végén segít a vitaminraktárak feltöltésében is az 5 hozzávalós gyulladáscsökkentő saláta. Biztos, hogy neked is a kedvenced lesz, ha egyszer megkóstolod!
Gyulladáscsökkentő saláta
  • Ahogy közeledünk a tél végéhez, egyre jobban kívánjuk a vitamindús ételeket.
  • A gyulladáscsökkentő saláta igazi tél végi vitaminbomba, ráadásul csak 5 hozzávalóra van szükségünk hozzá.
  • Mutatjuk a legjobb és legegyszerűbb gyulladáscsökkentő saláta receptjét!

Akár könnyű ebédként is megállja a helyét a csupán 5 összetevőből készülő gyulladáscsökkentő saláta. Ez egy roppant finom és zamatos leveleskel-saláta balzsamecettel és parmezánnal. Nem csak végtelenül egyszerű, de segít, hogy feltöltsük a vitaminraktárainkat is tél végén. Nem csoda, hiszen telis-tele van gyulladáscsökkentő hozzávalókkal!

Mitől gyulladáscsökkentő a saláta?

Ez az 5 hozzávalós gyulladáscsökkentő saláta nagyon hasznos, ha mindenféle maradék zöldséget szeretnénk elhasználni a hűtőszekrényből. Ráadásul a fő hozzávalója, a leveles kel, igazi szuperélelmiszer!

De tartalmaz mellette pritaminpaprikát, egészséges zsírokat olívaolaj formájában, melyek mind hozzájárulnak a saláta gyulladáscsökkentő hatásához. Nem csoda, hogy egyre energikusabbnak érezzük magunkat, minél gyakrabban fogyasztjuk ezt a könnyen elkészíthető gyulladáscsökkentő salátát.

Hozzávalók az 5 összetevős gyulladáscsökkentő salátához 

(egy személyre)

  • 300 gramm leveles kel apróra tépkedve
  • 100 gramm pritaminpaprika
  • Kukorica, sárgarépacsíkok, lila hagyma, zöldborsó nyersen vagy párolva, ha van maradék
  • Olívaolaj
  • Balzsamecet
  • Fokhagyma

A gyulladáscsökkentő saláta elkészítése

A leveles kel igazi gyulladáscsökkentő és vitaminbomba salátaalap

A leveles kel igazi gyulladáscsökkentő és vitaminbomba salátaalap

  1. Egy nagy salátástálban helyezzük el a feltépkedett leveles kelt.
  2. Miután apróra vágtuk, tegyük hozzá a pritaminpaprikát, brokkolit vagy káposztát.
  3. Keverjük hozzá az apróbb, darabosabb zöldségeket, ha van korábbi maradékunk vagy frissen készítettük a gyulladáscsökkentő salátához.
  4. A salátaöntethez egy kisebb tálban keverjünk ki olívaolajat balzsamecettel és fokhagymával ízlés szerint, majd adjuk az öntetet a gyulladáscsökkentő salátához és jól forgassuk bele a zöldségeket.

Ha szeretnénk, gazdagíthatjuk tengeri herkentyűkkel, hússal vagy éppen szardellával is a gyulladáscsökkentő salátát. Az a legjobb benne, hogy szinte mindent beletehetünk, amiből épp csak egy kevés maradt a hűtőszekrényünkben.

Forrás: Eating Well, fotó: Unsplash