Ez a Szűz csillagjegy 3 legjobb tulajdonsága

2021. augusztus 22.
A Szűz egyike a legintelligensebb csillagjegyeknek: könnyen meglátja az összefüggéseket és elemző gondolkodásának, precizitásának köszönhetően ritkán fog mellé az ötleteivel. Azonban még ennél is több van benne!

Aki augusztus 23. és szeptember 22. között jön a világra, a Szűz csillagjegy szülöttje. Ennek a Föld elemű jegynek a Merkúr az uralkodó bolygója, ami a kommunikációt szimbolizálja. A Szűz számára a horoszkóp szerint kiemelten fontos a kiszámíthatóság, a stabilitás, szeret mindent előre eltervezni és az összes lehetséges eshetőségre felkészülni. Ha te is Szűz jegyű vagy, valamilyen közös vonásod biztos akad közted és Richard Gere, Beyonce, Sophia Loren vagy épp Freddie Mercury között!

Ez a Szűz csillagjegy 3 legjobb tulajdonsága

1. A Szűz mindig a tökéletességre törekszik

A Szűz szülött varázsszava a precizitás – szeretné mindig és mindenhol a maximumot nyújtani, és másoktól is ezt várja el. Minden apró részletre odafigyel és extrán igényes, a mércét azonban nemcsak magával szemben teszi magasra, hanem a környezetében élőktől is sokat vár el. Ha ez teljesül, azt nagyon meghálálja, ráadásul azt is tudja, hogyan motiváljon másokat – még akkor is, ha alapvetően nem túl érzelgős típus. Ez utóbbinak megvan ám az előnye is: egy Szűz nem hagyja, hogy magával ragadják az érzelmei, ezért mindig tiszta fejjel gondolkodik, és sosem hoz meggondolatlan döntéseket. 

2) A Szűznek különleges meglátásai vannak

A Szűz nagyon intelligens és praktikus gondolkodású csillagjegy, észjárása gyors, aminek köszönhetően pikkpakk átlátja a problémás helyzeteket, és azonnal kidolgozza sajátos megoldási rendszerét. A váratlan fordulatok nem teszik boldoggá, ám pont azért, hogy ezek ne zökkentsék ki, minden lehetséges opcióra gondol és fel is készül azokra. A Szűz nagyon gyakorlatias, minden szavát komolyan lehet venni, sosem beszél a levegőbe, és amit megígér, az úgy is lesz. A világot alapvetően kritikusan szemléli, ennek azonban megvan a pozitív hozadéka is: mindig megtalálja, mit kellenne jobbá tenni, és azt is aprólékosan kidolgozza, hogyan lehetne ezt megvalósítani.

Ez a Szűz csillagjegy 3 legjobb tulajdonsága

3. A Szűz mindenütt rendet teremt

A Szűz nemcsak a munkájára igényes, hanem a környezetére is: ahhoz, hogy jól érezze magát a bőrében, fel kell számolnia maga körül a káoszt, a rendetlenség kifejezetten zavarja. Azonban nem csak a fizikai értelemben vett felfordulás zökkenti ki, hanem az érzelmi káosz és a fejetlenség is elviselhetetlen számára. Ahol a Szűz felbukkan, ott rendet teremt – addig nem nyugszik, míg minden a helyére nem kerül, és logikusan el nem rendezi a dolgokat. A külső szemlélők számára kissé rugalmatlannak tűnhet – az improvizációt valóban nem neki találták ki és a viccet sem mindig érti –, cserébe viszont folyamatosan arra törekszik, hogy minden a helyére kerüljön és a szerettei is a lehető legjobb úton járjanak.

Fotó: Getty Images

Ezt láttad már?