Hogyan hatnak az egyes színek az életedre?

2021. november 28.
A színtarot rendkívül hatékony, mégis egyszerű módja annak, hogy rátalálj a lelki egyensúlyra, és ha úgy adódik, átsegítsen egy-egy nehéz helyzeten. Mindezt a színek rezgésének erejével teszi – még hinned sem kell benne ahhoz, hogy működjön!

Egyáltalán nem a véletlen műve, ha bizonyos időszakokban jobban ki vagy éhezve egy-egy szín jelenlétére: szereted azt magadon viselni, boldoggá tesz, ha azzal veszed körbe magad otthon, vagy a munkahelyeden. Ez azt jelenti, hogy ösztönösen ráérzel arra, mire van leginkább szükséged, és az adott szín rezgéseivel szeretnéd magad feltölteni, hogy helyrehozd a kibillent egyensúlyt. A színtarot pontosan erre a mechanizmusra épül: megmutatja, mire lehet szükséged ahhoz, hogy teljes harmóniában élj, és ezzel egy időben meg is adja az ehhez szükséges energiákat.

Mi az a színtarot, és hogyan hat ránk?

Így működik a színtarot

A színtarot kétféleképp hívható segítségül ahhoz, hogy mélyebb önismeretre tegyél szert és jobban boldogulj a mindennapokban. A legegyszerűbb módja ennek az, ha készítesz 12 különböző színű kártyát, de szuper megoldás az is – és talán még az előbbinél is jobban segíti a ráhangolódást –, ha nagyjából egyforma méretű kavicsokat gyűjtesz, és lefested azokat a megadott árnyalatokra. Ha ezzel megvagy, tedd őket egy kis szövetzsákba, és amikor szükségét érzed, hívd segítségül a színek rezgésének erejét.

  • Bízd a véletlenre: ilyenkor a tudatalattid vezeti a kezedet, és a választást nem tudod előre átgondolni. Rámutat arra, mi munkálkodik most lelked mélyén, s hogy mire van leginkább szükséged ahhoz, hogy elérd vagy fenntartsd a kiegyensúlyozottságot. Ehhez nem kell mást tenned, csak fejjel lefele fordítani a színes kártyákat, és véletlenszerűen felfordítani egyet, vagy a szövetzsákból találomra kiválasztani egyet a színesre festett kövek közül.
  • Hallgass a megérzéseidre: ez a módszer akkor célravezető, ha egy kis megerősítésre, érzelmi támogatásra van szükséged. Fordítsd fel a kártyalapokat vagy tedd magad elé a színesre festett köveket, és rövid összpontosítás után válaszd ki közülük azt, amelyikről úgy érzed, hogy leginkább megdobogtatja a szívedet. Hunyd be a szemed, és emeld a kiválasztott kártyalapot a mellkasodhoz, vagy vedd a kezedbe a kiszemelt színes követ. Lélegezz mélyeket és koncentrálj a választott árnyalat rezgéseire. Ha intenzívebb töltekezést szeretnél, tartsd magadnál – például a zsebedben – a kártyát vagy a követ, de az is jó, ha ilyen színű ruhába bújsz vagy egy ilyen árnyalatú gyertyát gyújtasz magadhoz közel.

Mi az a színtarot, és hogyan hat ránk?

A színek jelentése a színtarotban

Barna: a föld színe, ami szorosan összekapcsolódik a termékenységgel – persze nemcsak testi, hanem lelki, szellemi értelemben is. A barna szín kreatívvá tesz, segít, hogy rátalálj a megoldásra problémás helyzetekben és az anyagi fellendüléshez is hozzájárulhat. 

Ezüst: a nőiség és az érzékiség színe, mivel szorosan összefügg a Holddal. Nagy erővel segít abban, hogy távol tartsa tőled a negatív energiákat, ezért amolyan univerzális színnek tekinthető: csak nyersz vele, ha mindig nálad van valamilyen formában!

Fehér: az ártatlanság és tisztaság színe, ami bár első ránézésre igazán semlegesnek és visszafogottnak tűnik, mégis hozzásegít ahhoz, hogy kellő erőd és kitartásod legyen a céljaid megvalósításához.

Fekete: ezt a színt a Plútó bolygóhoz kötik, és rendkívül erőteljes rezgése van. Ha összpontosítanod kell, vagy mélyebb koncentrációt igénylő feladat előtt állsz, jól jöhet a fekete szín, ami a befelé fordulást is elősegíti.

Kék: a misztikum, a spiritualitás színe, ami tökéletes választás akkor, ha szellemileg vagy lelkileg megterhelő időszakon mész keresztül. Nagyon jó szolgálatot tesz fontos döntéshelyzetekben és akkor, ha úgy érzed, ideje rendet tenni a fejedben vagy a szívedben.

Lila: a Neptunusz és a Jupiter bolygók színe, ami megbízható segítőtársad lehet az elmélyülésben. Ez a szín igazi balzsam a léleknek, elkeseredettség, csalódás, magány esetén sokat tehet azért, hogy könnyebben túljuss a rossz emlékeken.

Narancssárga: a Nap színe, amiből árad a melegség, a szeretet és az erő. A barátság és a mély összetartozás színének is tartják, ráadásul ez az árnyalat fokozza a vitalitást és a sikeressé tehet.

Piros: a Marsot szimbolizáló, erővel teli, szenvedélyes szín. Felráz a lelki megtorpanások vagy fizikai elakadások esetén, segít akkor is, ha elfogyott a motivációd vagy a másokba és magadba vetett hited. 

Rózsaszín: a Vénusz bolygó színe, ami egyben a szeretet, a szerelem és a gyengédség árnyalata is. Segít a testi-lelki harmónia megőrzésében és helyreállításában, nyugalommal tölt el, pihentet és nagyban hozzásegít ahhoz, hogy elfogadóvá válj.

Sárga: az egészség és a kiegyensúlyozott kapcsolatok színeként tartják számon, szorosan összefügg a Merkúr bolygóval, ami a kommunikációt szimbolizálja. A sárga szuper szín arra az esetre, ha motivációra, ihletre van szükséged, vagy ha úgy érzed, hogy felőrölnek a mindennapok. 

Szürke: egyáltalán nem hétköznapi szín, sokat segít ugyanis abban, hogy magadra találj és megtaláld végre az önkifejezésed legideálisabb módját. Egyesíti magában a feketét és a fehéret, ezért jóval erőteljesebb árnyalat, mint ahogy azt sokan gondolják róla. Tartsd magadnál, ha azt üzennéd a külvilágnak, hogy jóval több van benned, mint ahogy látszik!

Zöld: ez is a Vénusz bolygóhoz kapcsolódik, így nem meglepő, hogy a termékenység és az érzékiség színének is tartják. Segít abban, hogy lelki megnyugvásra lelj, elcsendesíti a negatív gondolatokat és hozzájárulhat ahhoz, hogy rátalálj egy hosszabb ideje húzódó probléma megoldására.

Fotó: Getty Images

Ezt láttad már?