Ezek a kabalák hoznak szerencsét az egyes csillagjegyeknek

2022. december 27.
Sok ember tart magánál valami szerencsehozó apróságot, kis kabalát, amitől segítséget remél a nehéz napokon. Ha még nincs ilyesmink, a csillagjegyünk segíthet a választásban!

Kos

A Kosnak nem kell túl sokat fáradoznia azért, hogy beszerezze szerencsehozóját: elég egy kis fekete borsot rejtenie a zsebébe. Ugyanúgy segíthet, ha egy apró kulcsot (ez lehet fülbevaló vagy medál is) tart magának – ennek erejét növeli, ha egy szívünknek kedves személytől kaptuk ajándékba.

Bika

A Bika számára nagyon fontos a stabilitás, a kiszámíthatóság és a kényelem, fizikai és lelki síkon is a jólétet keresi. A zöld szín különösen közel áll hozzá, és szerencsét is hoz neki, ezért a négylevelű lóhere tökéletes választás számára, főleg akkor, ha valamilyen masszív fémből készült – ez lehet kulcstartó, ékszer vagy apró dísz, amit mindig magával tud vinni.

csillagjegy-horoszkop-szerencse-kabala-szimbolum

Ikrek

Az Ikrek számára az egyensúlyt szimbolizáló jin-jang jelkép hozhat szerencsét, ezt a szimbólumot érdemes lehet magán viselnie – akár egy tetoválás formájában. Szintén segít neki, hogy a szerencse vele legyen, ha magánál tart egy kis csengettyűt vagy harang formájú ékszert.

Rák

A családcentrikus Rák legerősebb szerencsehozója a Hold szimbólum, de a fehér színű elefánt is jó energiákat mozgósít esetében. Jó választás az is, ha magánál hord vagy magán visel egy pici lakatot, ami az összetartozást szimbolizálja.

Oroszlán

Talán nem meglepő, hogy a határozottságáról és nagylelkűségéről híres Oroszlán csillagjegy legerősebb szerencsehozója és legfőbb védelmezője az erőteljes Nap szimbólum, de egy kicsi sárkány is egyengetheti az útját. Az arany szín szintén szerencsét hoz a csillagjegy szülötteinek, úgyhogy mindenképpen érdemes arany kiegészítőket választaniuk.

Szűz

A precíz és gyakorlatias Szűz legfőbb szerencsehozója az 5-ös szám, aminek ereje nem csökken akkor sem, ha nem konkrétan ezt a számot, hanem olyan szimbólumokat visel magán, amelyek magukban hordozzák a számot: ilyen az ötágú csillag vagy egy öt sziromból álló virág. Amellett, hogy szerencsét hoznak a Szűznek, abban is segítik, hogy harmóniába kerüljön saját magával és a világgal.

Mérleg

Ha egy kis szerencsére vágynak, a Mérlegek tartsanak magukkal egy kis piramist: ez bevonzza a pozitív dolgokat, és segít kizárni mindent, ami negativitást hordoz. A kis szívecskék is jó szerencsehozók lehetnek a Mérleg számára, hiszen abszolút megtestesítik mindazt, amit a csillagjegy képvisel: a békét, a harmóniát és a szeretetet.

Skorpió

A Skorpió több szimbólum közül is válogathat, ha szeretné magát megóvni a bajtól: az egyik ilyen a végtelenséget jelképező hal, valamint a szeszélyességet és szívósságot megtestesítő macska. Ahogy korábban említettük, ezek erejét fokozza, ha egy számára fontos személytől kapja ajándékba őket.

Nyilas

A Nyilas egyik legpraktikusabb szerencsehozó szimbóluma a bagoly, ami megóvja őt a negatív energiáktól. Kézenfekvő módon a Nyilas másik szerencsehozó tárgya a nyíl – ebből szerencsére rengeteg ékszer készül, de akár tetoválás formájában is magukkal vihetik.

Bak

A határozott, kitartó és ambiciózus Bak jól teszi, ha a szerencsehozó szimbólumait a nyakában viseli – ilyen lehet számára a horgony forma vagy a teknősbéka. Ezek a stabilitást, kiszámíthatóságot és megfontoltságot megtestesítő jelképek távol tartják a hirtelen változásokat, amiket a Bakok kifejezetten nehezen viselnek.

Vízöntő

A Vízöntőknek a szabadságot szimbolizáló, szárnyakkal rendelkező figurák segítenek elkerülni a szerencsétlenséget: bár a Vízöntők gyakran azt gondolják, nincs szükségük spéci kabalára, egy kis madarat érdemes magukkal vinniük.

Halak

Ha szeretnék elkerülni a balszerencsét, viseljenek bármilyen háromszög alakú szimbólumot a Halak – a piramis az ő esetükben is jó választás lehet. De az elvontabb, spirituális szimbólumok is segíthetik őket: ilyen a kereszt, az angyalszárny, a végtelent jelképező fektetett nyolcas vagy a védelmező Hórusz szeme.

Fotó: Getty Images

Olvass tovább!