A Merkúr retrográdban áll 2024. január 2-ig – Ezeket a csillagjegyeket érinti legerősebben

2023. december 15.
A Bak jegyében ismét retrográdban áll a Merkúr egészen az újévig. 2024. január 2-án ér véget az újabb zűrös időszak. Mutatjuk, mely csillagjegyek számíthatnak kaotikusabb, stresszesebb ünnepekre a bolygóállások miatt.
Merkúr retrográd csillagjegy horoszkóp
  • A 2023-as év utolsó Merkúr retrográdja pont a karácsonyi időszak előtt kezdődik, és 2024. január 2-ig tart.
  • Érdemes készülni rá, hogy az ünnepi asztal mellett kommunikációs zűrzavar, félreértések és a volt párunk kínos felbukkanása színesítheti az amúgy is stresszes napokat.
  • Az asztrológus elmondta, mely csillagjegyeket érinti legerősebben 2023 utolsó Merkúr retrográdja.

2023. december 13-án fordult a Bak jegyében retrográdba a Merkúr ismét, idén utoljára. Ezúttal 2024. január 2-ig tart a zűrzavarral teli időszak. Ugyanakkor az is tény, hogy a Merkúr retrográd nem mindig jelent rosszat, főleg, ha képesek vagyunk sodródni az árral és felismerni, miért bukkannak fel a múltunk elvarratlan szálai. 

Mutatjuk, az asztrológus szerint mely csillagjegyeket érinti legerősebben a 2023 decemberi Merkúr retrográd, és hogyan készülhetnek fel rá!

A Rák (június 21. – július 23.) életére nagy hatással lesz 2023 decemberében a Merkúr retrográd

A Merkúr retrográd alatt a párkapcsolatával kell intenzívebben törődnie a Ráknak. Ideje, hogy a harmóniáról és együttélésről alkotott képét végre a valósághoz igazítsák a csillagjegy szülöttei. Az ünnepi időszak frusztráló és fájdalmas lehet a Rák számára, de ez azt is jelenti, hogy a Merkúr retrográd által feltépett sebek gyógyulnak végre, ha hagyják. 

Szemtől szembe találhatják magukat a csillagjegy szülöttei volt párjukkal. Ez a találkozó is jól megmutatja, miért is nincsenek többé együtt (vagy éppen azt, miért kellene még mindig együtt lenniük).

Kisebb káoszt okozhat a Rákok munkájában is a Merkúr retrográd 2023 decemberében. Most észreveszik azokat a hibákat, amik felett korábban elsiklottak. Ez jó alkalom arra, hogy kijavítsák azokat.

A Szűz (augusztus 23. – szeptember 23.) életére nagy hatással lesz 2023 decemberében a Merkúr retrográd

A Merkúr retrográd alatt gyakoribb lehet a veszekedés, kommunikációs zavar, félreértés a csillagjegyek életében

A Merkúr retrográd alatt gyakoribb lehet a veszekedés, kommunikációs zavar, félreértés a csillagjegyek életében

Családi ellentéteket hozhat felszínre a Merkúr retrográd a Szüzek életében. Ha vannak törések, régi konfliktusok, most jó alkalom adódik, hogy ezeket feloldják, mielőtt még újabb vitákat szülnének. Ez csak a csillagjegy szülöttein múlik, hogy történik majd. 

Sok olyan helyzet adódhat a párkapcsolatában, ami összezavarja a csillagjegy szülötteit, ugyanakkor inspiráló és szenvedélyes időszak lesz a következő néhány hét a szerelemben a Szűznek. Vigyázzanak azonban, tudatosítsák magukban a családjuk fontosságát. Nem biztos, hogy érdemes mindent a feje tetejére állítani a pillanatnyi csábításnak engedve.

Amikor a Merkúr retrográd 2024. január 2-án véget ér, a csillagjegy szülöttei érzik majd, hogy a kreativitásuk visszatér, ahogy a flörtölős kedvük is.

A Bak (december 22. – január 19.) életére nagy hatással lesz 2023 decemberében a Merkúr retrográd

Jó alkalom lesz a 2023 decemberi Merkúr retrográd a Baknak, hogy újratervezze az egész életét, vagy éppen átrendezze az egész házat, ahogy saját gondolatait is. Ez a nagy rendszerezés megnyugtatja a csillagjegy szülötteit, végre tisztán látják, mi a valóban értékes számukra. 

A Merkúr retrográd jó lehetőséget kínál majd, hogy egy régi baráttal újra felvegyék a kapcsolatot. Ám úgy érezhetik a csillagjegy szülöttei, hogy nincs energiájuk, elfogyott a magabiztosságuk. A Merkúr retrográd hatására erősödhet a bűntudat, megbánás és harag a Bakokban nem csak mások, de saját maguk iránt is. Ne féljenek attól, hogy a lelkük mélyére ássanak. Fejezzék ki az érzéseiket, és minden könnyebb lesz.

Forrás: Marie Claire Greece, fotó: Unsplash