Kos csillagjegy személyisége – Ezt várhatod a zodiákus első jegyétől

2024. március 21.
Bátorság, elszántság, szenvedély – ez mind a Kos csillagjegy. De mi jellemzi még a zodiákus első jegyének személyiségét? Mit várhatunk és mit nem egy igazi Kostól?
Kos csillagjegy személyiség
  • A Kos csillagjegy március 21-től április 19-ig tart.
  • A zodiákus első jegyeként a Kos számára mindig saját maga az első.
  • A csillagjegy szülöttei remek vezetők, ám gyakran forrófejűek.

A Kos a zodiákus első csillagjegye, a Nap március 21. és április 19. között tartózkodik a jegyben a horoszkóp szerint. Első jegyként a Kos számára mindig saját maga az első, ám ez nem jelenti feltétlenül azt, hogy a csillagjegy szülötteinek személyiségét egocentrikusság jellemzi. Viszont a Kos remek vezető, képes motiválni másokat akár a munkában, akár a magánéletben.

Mindig az élvonalban

A Kos csillagjegy szülötteinek talán legjellemzőbb személyiségvonása, hogy mindig a frontvonalban állnak. Született vezetők, akik kiveszik a részüket a munkából. Ugyanakkor hajlamosak lehetnek a Kosok a halogatásra, és nem mindig fejezik be, amit elkezdtek. Kíváncsiak, elszántak, motiváltak és meggyőződésből teszik, amit tesznek a csillagjegy szülöttei. 

Különleges csillagjegy

Nincs még egy olyan csillagjegy a zodiákusban, aki olyan határozott személyiségjegyekkel rendelkezne, mint a Kos. A Kos csillagjegy szülötteinek legjellemzőbb tulajdonságai:

  • Energikus
  • Dinamikus
  • Pozitív attitűd jellemzi
  • Szenvedélyes
  • Cselekvő

Tűz jegyként a Kos hajlamos a forrófejűségre és makacsságra. Ha valamit elhatároznak, attól nehezen tántoríthatja el őket bármi, de véleményüket sem változtatják meg könnyen. Ha sikerül valakinek felkelteni egy Kos figyelmét, onnantól viszont elismerik a másik embert.

A Kos csillagjegy uralkodó bolygója a Mars. Az ókori római mitológia szerint Mars a háború istene volt, pont olyan, mint a csillagjegy szülöttei: bátor, őszinte, néha agresszív és nagyon elszánt. A Kosok pontosan tudják, mit akarnak, és készek bármit megtenni, hogy megszerezzék.

A Kos a legfüggetlenebb csillagjegy

Azt gondolhatjuk, hogy a Kossal nehéz boldogulni a személyiségvonásait ismerve. Ez azonban nem feltétlenül van így. Mivel erősen énközpontú és független csillagjegy, ha mindezt elfogadjuk, és tudjuk, hogy az önbizalmuk a gyenge pontjuk a Kosoknak, máris jobban érthetjük viselkedésüket és személyiségüket.

Forrás: Marie Claire Italy, fotó: Unsplash