5 csillagjegy, akiknek túl sokszor törték össze a szívét

2024. július 14.
A szakítás fájdalmas, de néha elkerülhetetlen. Mindenki átéli élete során néhányszor, de mely csillagjegyek azok, akiknek újra és újra összetörik a szívét?
Csillagjegy összetört szív
  • Vannak csillagjegyek, akiknek a zodiákus többi jegyénél többször törték össze a szívét.
  • Miért pont ezeknek az állatövi jegyeknek kell ilyen sokszor átélni a szakítás fájdalmát?
  • Mutatjuk, melyik 5 csillagjegy éli át leggyakrabban a szakítást!

Amikor összetörik a szívünket, fájdalmas, de gyakran elkerülhetetlen. Valamikor mindenki átéli, bizonyos csillagjegyek életében mégis gyakrabban megtörténik, mint más állatövi jegyeknél. Akár a mély érzelmi természetük, akár a magas elvárásaik, akár azért, mert túl könnyen megbíznak másokban, úgy tűnik, ezek a csillagjegyek a kelleténél több szívfájdalmat élnek át. Mutatjuk, melyik 5 csillagjegy az, akiknek túl sokszor törték össze a szívét, és azt is, miért!

Ezeknek a csillagjegyeknek törik össze a szívét leggyakrabban

1. Rák (június 22. – július 22.)

A Hold által uralt Rák mélyen érzelmes és érzékeny személyiség. A csillagjegy szülöttei a szívüket az ingujjukon hordják, sok energiát és érzelmet fektetnek a kapcsolataikba, ami gyakran sebezhetővé teszi őket a szívfájdalmakkal szemben. Gondoskodó természetük miatt sokat adnak magukból a partnerüknek, ami nagy érzelmi fájdalmat okozhat, ha a dolgok nem működnek.

A Rákok emellett nehezen engedik el a múltbeli kapcsolatokat, és még sokáig ragaszkodnak az emlékekhez és az érzésekhez a szakítás után is. Az érzelmi biztonság iránti mély igényük és az elhagyástól való félelmük még intenzívebbé teheti a szívfájdalmat a csillagjegy szülötteinek.

2. Halak (február 20. – március 20.)

A Halak, melynek uralkodó bolygója a Neptunusz, a Rák mellett a zodiákus másik mélyen érzelmes és empatikus jegye. A Halak álmodozók és romantikusok, akik gyakran idealizálják partnerüket és kapcsolataikat. Hajlamosak a csillagjegy szülöttei a legjobbat látni az emberekben, néha figyelmen kívül hagyva az intő jeleket, ami ismételt szívfájdalmakhoz vezethet számukra.

Együttérző természetük azt jelenti, hogy gyakran a partnerük igényeit a sajátjaik elé helyezik, ami sebezhetővé teszi őket az érzelmi fájdalomra, ha odaadásukat nem viszonozzák. A Halak hajlamosak arra is, hogy a saját világukba vonuljanak vissza, ha megbántják őket, ami meghosszabbíthatja a gyógyulási folyamatot.

3. Mérleg (szeptember 23. – október 23.)

A Vénusz által uralt Mérleg élete a szerelemről, az egyensúlyról és a harmóniáról szól. A csillagjegy szülöttei mélyen elkötelezettek a kapcsolataikban, és gyakran mindent megtesznek azért, hogy a partnerük kedvében járjanak, és elkerüljék a konfliktusokat. A konfrontációtól való félelmük és a békére való vágyuk azonban oda vezethet, hogy a kelleténél hosszabb ideig maradnak számukra mérgező kapcsolatokban, ami ismételt szívfájdalmakhoz vezethet.

A Mérlegek idealista szerelemfelfogása csalódást is okozhat nekik, amikor a valóság nem felel meg az elvárásaiknak. A tökéletes kapcsolatra való állandó törekvésük miatt beteljesületlenséget érezhetnek, és összetörhet a szívük.

4. Skorpió (október 24. – november 22.)

A Plútó és a Mars által uralt Skorpió intenzíven és szenvedélyesen éli meg az érzelmeket. A csillagjegy szülöttei mély és mindent elsöprő szerelmükről ismertek, de ez az intenzitás hajlamossá teheti őket a szívfájdalomra is. 

Amikor egy Skorpió szerelmes lesz, mindent belead, ami azt jelenti, hogy az árulás vagy a veszteség fájdalma különösen lesújtó számukra. Hajlamuk a haragtartásra és a bosszúvágyra késleltetheti a gyógyulási folyamatot, ami megnehezíti számukra, hogy továbblépjenek a szívfájdalomból. A Skorpiók mélységes igénye a hűség és a bizalom iránt azt jelenti, hogy bármilyen törés intenzív érzelmi fájdalmat okozhat.

5. Szűz (augusztus 24. – szeptember 22.)

A Merkúr által uralt Szűz gyakran gyakorlatiasnak és analitikusnak tűnik, ugyanakkor mélyen érzékeny és hajlamos a túlgondolkodásra. A csillagjegy szülöttei magas elvárásokkal és kritikus szemmel közelítenek a kapcsolatokhoz, ami csalódáshoz és szívfájdalomhoz vezethet, ha elvárásaik nem teljesülnek.

A túlelemzésre és a problémák általánosítására való hajlamuk jelentős érzelmi feszültséget okozhat számukra. A Szüzek vágya, hogy megjavítsák és jobbá tegyék a partnerüket és a kapcsolataikat, szintén frusztrációhoz és szívfájdalomhoz vezethet, ha erőfeszítéseiket nem értékelik vagy nem viszonozzák.

Ez az öt csillagjegy a mély érzelmi átélés, a magas elvárások és a szerelemről alkotott, olykor idealista nézeteik miatt hajlamosabb a szívfájdalomra. Ha ezt tudatosítják, segíthet a csillagjegy szülötteinek abban, hogy a kapcsolataik valódi arcát ismerjék fel, és megóvják szívüket az ismétlődő fájdalomtól.

Forrás: Quartz and Clover, fotó: Getty Images