Unod a húsvéti tojásételeket? Így készíts őket idén!

2021. április 01.
A kaszinótojáson és a tojáskrémen túl is van húsvéti menü! Az alábbi tojásételek mindegyikében van egy csavar, így még ezt a furcsa, idei húsvétot is egy fokkal izgalmasabbá tudják tenni.

Medvehagymás változat

A tavaszi megújulás modern gasztronómiai szimbóluma egyértelműen a medvehagyma. Már kapható a piacokon és a zöldségeseknél, és ha valaki még nem próbálta, mindenképp érdemes megkóstolni.

Tojás nélkül tojáskrém?

Természetesen egy másolat sem lehet pontosan olyan, mint az eredeti, így a hamis tojássaláta íze sem egyezik tökéletesen az igazival, mégis erősen hasonlít rá.

Akár magában is megállja a helyét

Lehet, hogy mirelit leveles tésztával dolgozni nem a legelegánsabb dolog, de ezzel ne foglalkozzunk – a lényeg, hogy tényleg végtelenül egyszerűen lehet vele látványos és változatos fogásokat készíteni, szóval hülyék lennénk lemondani róla.

Ha túlszámoltunk a tojással…

Ha maradt némi tojás a húsvéti receptek után, csináljunk tojásos nokedlit! Ez a mostani nokedli egy turbózott változat, a tésztába ugyanis friss spenótot kevertünk, hogy még szezonálisabb legyen.

Laktató egytál

A titok a polenta, vagyis a kukoricadarából főzött kása – ez szerencsére gyorsan elkészül, változatosan ízesíthető, és segít egy kis tartalmat csempészni a tányérunkra. Az itt leírt verziót egyébként nyugodtan vegyük csak iránymutatásnak, és turbózzuk fel kedvünkre az ételt – attól függően, mik a kedvenc reggeli- vagy vacsora-alapanyagaink!