Unod a húsvéti tojásételeket? Így készíts őket idén!
A kaszinótojáson és a tojáskrémen túl is van húsvéti menü! Az alábbi tojásételek mindegyikében van egy csavar, így még ezt a furcsa, idei húsvétot is egy fokkal izgalmasabbá tudják tenni.
Medvehagymás változat
A tavaszi megújulás modern gasztronómiai szimbóluma egyértelműen a medvehagyma. Már kapható a piacokon és a zöldségeseknél, és ha valaki még nem próbálta, mindenképp érdemes megkóstolni.
Húsvéti tojáskrém, ezúttal medvehagymával
A húsvéti hétvégén középpontba kerülnek a gasztronómiai élvezetek: készítsetek világbajnok medvehagymás tojáskrémet az ünnepi asztalra bloggerünk, Füge Kata receptje alapján.
Tojás nélkül tojáskrém?
Természetesen egy másolat sem lehet pontosan olyan, mint az eredeti, így a hamis tojássaláta íze sem egyezik tökéletesen az igazival, mégis erősen hasonlít rá.
Isteni vegán” tojásos” szendvics, ami éppen olyan krémes és fűszeres mint az eredeti
Ki ne hallotta volna már legalább egyszer valakitől azt, hogy a vegánok csak füvet esznek? Ma már minden állati eredetű hozzávaló helyettesíthető valamivel, ha növényi alapú étrenden szeretnénk élni.
Akár magában is megállja a helyét
Lehet, hogy mirelit leveles tésztával dolgozni nem a legelegánsabb dolog, de ezzel ne foglalkozzunk – a lényeg, hogy tényleg végtelenül egyszerűen lehet vele látványos és változatos fogásokat készíteni, szóval hülyék lennénk lemondani róla.
Pofonegyszerű tavaszi tarte cukkinivel és tojással
Készítsünk tavaszi tarte-ot ráérős brunchfogásnak, vagy egy gazdagabb salátával megspékelve könnyű ebédnek! Garantáltan nem fogjunk megbánni.
Ha túlszámoltunk a tojással…
Ha maradt némi tojás a húsvéti receptek után, csináljunk tojásos nokedlit! Ez a mostani nokedli egy turbózott változat, a tésztába ugyanis friss spenótot kevertünk, hogy még szezonálisabb legyen.
Tojásos nokedli egy kis csavarral
A klasszikus tojásos nokedli helyett most egy kis spenótos bolondságot készítünk. A receptet pedig Nemes Nóra a Nosalty Ízhuszár rovatának gasztrobloggere hozta el nektek.
Laktató egytál
A titok a polenta, vagyis a kukoricadarából főzött kása – ez szerencsére gyorsan elkészül, változatosan ízesíthető, és segít egy kis tartalmat csempészni a tányérunkra. Az itt leírt verziót egyébként nyugodtan vegyük csak iránymutatásnak, és turbózzuk fel kedvünkre az ételt – attól függően, mik a kedvenc reggeli- vagy vacsora-alapanyagaink!
Tepsiben sült tojásos polenta reggelire vagy vacsorára
Mutatunk egy izgalmas ötletet a klasszikus tojásos reggelik és vacsorák felturbózásához - csak egy kis polenta kell hozzá!