Kvíz: felismered a híres magyar színészek szerelmeit?

2024. január 08.
A legnagyobb színészeket minden korban hatalmas figyelem övezte. De vajon emlékszünk még a legendás magyar színészóriások szerelmeire? Töltsük ki a kvízt és kiderül!
Magyar színész szerelem kvíz
  • Legendás szerelmek szövődtek már évtizedekkel ezelőtt is a legnagyobb magyar színészóriások között.
  • Vajon mennyire emlékszünk ezekre az ikonikus szerelmekre?
  • Töltsük ki a legújabb kvízt, és kiderül, hány nagy magyar színész szerelmét ismerjük!

Minden korban érdekelte az embereket a legismertebb és legkedveltebb színészek magánélete is. Ahogy ma is előszeretettel olvassuk a hírességek szerelmeiről szóló híreket, nem volt ez másként régen sem, legfeljebb a bulvármédia nem ontotta a híreket nap mint nap. 

Ahogy a híres magyar költők szerelmeivel kapcsolatos kvízben, úgy a nagy magyar színészóriások szerelmeiről szóló kvízben is képek segítenek helyesen válaszolni a kérdésekre. De vajon emlékszünk ezekre a legendás színészszerelmekre?

Amikor színésznő szerette az írót

Talán az egyik első és leghíresebb (és legbotrányosabb) színészszerelem Laborfalvi Róza és Jókai Mór románca volt az 1848-as szabadságharc idején. Hatalmas felzúdulást keltett nem csak azért, mert a színésznőnek volt egy házasságon kívül született gyermeke, de azért is, mert az író jóval fiatalabb volt. (Irodalmi kvízünkben már korábban szerepelt Jókaival kapcsolatos kérdés, töltsük ki azt a kvízt is!)

Laborfalvi Róza és Jókai Mór szerelme aztán olyan erősnek bizonyult, hogy házasság lett belőle, és a színésznő vasmarokkal irányította az író pályáját, így részben neki is köszönhető, hogy ő lett Magyarország egyik leghíresebb és legjelentősebb szerzője.

Számos anekdota kering a színésznő és az író házaséletével kapcsolatban. Az egyik például, hogy Laborfalvi Róza igyekezett férjét a hasán keresztül megfogni. Jól is főzött, kiváló háziasszony volt. Otthonukat is a konyhai szenvedélynek rendelte alá. A zongorán ecetesüvegek álltak, a sárga selyemdíványon paradicsomot érleltek, a svábhegyi villa pompás szalonjában szabadon mászkáltak a tyúkok, libák. Jókainé Laborfalvi Róza még malacot is nevelt, amit este bevitt a hálószobába, selyempaplannal bevackolta, és tejeskávéba mártogatott zsemlével etette.

Töltsük ki a színészlegendák szerelmeiről szóló kvízt!

Ha már kitöltöttük a szerelmes versekkel kapcsolatos irodalmi kvízt is, ideje, hogy próbára tegyük magunkat a színészlegendák szerelmeivel kapcsolatos kvízünkkel. Ezúttal is tíz kérdésre kell válaszolnunk. Minden kérdésnél képek segítenek, hogy eltaláljuk a helyes választ. Vajon hány jó válaszunk lesz a kvízben?

Felismered a híres magyar színészek szerelmeit a kvízben?

Magyar színész szerelem kvíz

A legnagyobb színészeket minden korban hatalmas figyelem övezte. De vajon emlékszünk még a legendás magyar színészóriások szerelmeire? Töltsük ki a kvízt és kiderül!

Fotó: Fortepan/Urbán Tamás, Szalay Zoltán, Uj Nemzedék Napilap, FŐFOTÓ, Hangosfilm