Gyors reggeli smink 5 perc alatt

2018. április 02.
Munkába, suliba vagy egy gyors találkozóra: bármilyen hihetetlen, néhány okos trükkel csupán 5 perc elég lehet egy szuper tavaszi makeuphoz. Szépségbloggerünk, Németh Bianka megmutatja, pontosan hogyan is tudjuk felgyorsítani a sminkrutinunkat.

Tavaszi vitaminhiány

A hosszú tél utáni a vitaminhiány bizony az arcunkra is hatással van. A vitaminkomplexumok, különösen a C vitamin külső-belső alkalmazása ebben az időszakban csodákat tehet. Az esti vitamindús maszkok a reggeli sminkelésnél hihetetlenül megkönnyíthetik a dolgunkat, hiszen a hidratált, élettel teli, egységes bőrön már sokkal hatékonyabban fogunk tudni dolgozni.

Megmentőnk: A no makeup – makeup

A nude, természetes hatású smink az, amely tényleg biztosan belefér mindenkinek a reggeli rutinjába. Első lépésként a micellás vízzel/lemosó tejjel megtisztított arcra (ezt reggel sem szabad elhalasztanunk!) vigyunk fel egy könnyű nappali arckrémet. A fogmosást vagy ruhaválasztást érdemes abban a pár percben elintézni, míg a krém jól beszívódik, így extra perceket nyerhetünk.

Majd jöhet újra a smink: ecset helyett sokkal gyorsabb, ha az ujjunkkal dolgozzuk el az alapozót. Ezután pedig következhet egy lágy pirosító. Rohanós reggeleken nagyon jó szolgálatot tehet egy úgynevezett „bronzosító-pirosító”, hiszen ezek egy lépésben pirosítanak és extra fényt is adnak az arcunknak.

Szupergyors szemöldök

A no makeup-makeup esetében szinte kihagyhatatlan a szemöldökformázás. A dús szemöldökkel rendelkezőknek akár elég lehet egy pár másodperces fésülés. Azoknak viszont, akiknek komolyabb formázást igényel a szemöldökük, a legpraktikusabb megoldást egy ultrakrémes, kétvégű szemöldökceruza jelentheti. A pár mozdulattal megrajzolt szemöldökünkön még érdemes átmenni a ceruza másik végén található minifésűvel, így a kimaradt hézagokat is betölthetjük, ha jó minőségű, puha ceruzával dolgoztunk.

Optikai tuning

A nude vagy fehér szemceruza a vízvonalban egy pillanat alatt kiemeli a szemet. Ezen kívül még ultragyors, de jó szolgálatot tehet a világos szemhéjpúder, melyet a szemzugban használva még üdébbé varázsolhatjuk a tekintetünket. Utóbbival azonban érdemes csínján bánnia azoknak, akiknek kicsit távolabb ülnek egymástól a szemei, mert a belső szemzug kiemelése optikailag növelni tudja a távolságot a két szem között.

Finish

Ugyan manapság egyre trendibb a spirálozás kihagyása, de az időtakarékos 3D szempilla vagy egy szupergyors szempillaspirál az, amivel igazán kiemelhetjük az arcunkat. Ne hagyjuk ki az alsó szempillasort sem, hiszen annak kiemelése is optikailag nyitja a tekintetet.

Végezetül nincs más dolgunk, mint két másodperc alatt felvinni egy (esetleg színezett) ajakápolót vagy ajakfényt, és indulhat is a nap!

Fotók: Pinterest