A legjobb frizurák hosszú hajból

2019. július 18.
Ahhoz, hogy a hosszú haj megőrizze a tömegét és a ragyogását, gondoskodnunk kell róla. Ennek első lépése egy jó hajvágás. Ehhez adunk segítséget.

A hosszú hajnak gondoskodásra van szüksége ahhoz, hogy megőrizze a tömegét, a formáját és a ragyogását. És ez az ápolás nem is olyan egyszerű, ha csak arra gondolunk, hogy milyen könnyen gubancolódik, nem beszélve a töredezésről, ami egyébként a hosszú haj leggyakoribb problémája. Jóval gyakrabban fordul elő a hosszú hajúak körében, mint akár a félhosszú hajon.

Íme a tanácsaink a hosszú haj megannyi változatához – hiszen vágástól függően nagyon sokféle lehet a hajunk.

Hogy fésüljük?

Szerencsére rengeteg tipp létezik arra vonatkozóan, hogy a hosszú haj a lehető legjobban érvényesüljön, akár kibontva, akár összefogva szeretjük hordani.
Nagy előnye, hogy használhatjuk a fantáziánkat: hagyhatjuk kibontva, de kitalálhatunk mindenféle összefogott frizurát: akár sima, akár göndör, akár hullámos a hajunk, hordhatunk kifinomult kontyot, copfot vagy a lófarok különböző fajtáit.

Milyenre vágassuk?

Az ideális vágás a fokozatos, amivel elkerülhetjük, hogy lelapuljon a haj, viszont tömeget ad neki. Vágathatunk frufrut, vagy ha kifinomultabb külsőt szeretnénk, oldalfrufrut.

Hogyan ápoljuk?

Mindenekelőtt rendszeresen vágassuk le a töredezett hajvégeket, hogy felfrissítsük a szálakat. A mindennapokban használjunk olyan sampont és balzsamot, amilyet a haj típusa megkíván. Heti egy vagy két alkalommal tegyünk fel egy hajpakolást és keratinos ápolót, hogy megerősítsük a szálakat és ragyogást adjunk nekik.

Egyéb lehetőségeink a hosszú haj ápolásához: növényi olajos hajfürdő és házi pakolások. Havonta egyszer, ha tehetjük, menjünk el egy fodrászszalonba, és ajándékozzuk meg a hajunkat személyre szabott ápolással és fésüléssel.

Végül, ha azt vesszük észre, hogy hullik a hajunk, vagy azt érezzük, hogy a tömege nem a régi, kezdjünk bele egy legalább 3 hónapos speciális hajkúrába.

Forrás