Arcápolás kozmetikus nélkül

2020. április 20.
A bezártság nemcsak a lelkünk, de testünk számára is megterhelő lehet. A kevés szabad levegő, a minimális mozgás, a sok nassolás és az esetleges nyomasztó érzések mind hatással vannak a szervezetünkre, így az arcbőrünkre is. Következzen néhány szépségtrükk karanténra!

A huzamosabb otthonlét alatt sajnos könnyen ellustulhatunk, így elhanyagolhatjuk akár mindennapi arcápolási rutinunkat, pedig az nemcsak bőrünket és az egészségünket támogatja, de a jó közérzetünk megőrzésében is segíthet. Az Avon szépségszakértője, Károlyfi Edit éppen ezért készült nekünk néhány tippel, amikre odafigyelve megóvhatjuk arcbőrünk szépségét, ragyogását, és könnyebben átvészelhetjük ezt az időszakot.


A négy fal közé szorulva, otthonról dolgozva könnyedén eluralkodhat rajtunk a kényelem és egy csöppnyi lustaság. Ez teljesen természetes, de nem hagyhatjuk, hogy ez a bőrápolási rutinunkba is beférkőzzön. Most, hogy nem tudunk kozmetikushoz járni, még fontosabb, hogy semmi esetre se hanyagoljuk el az arcápolási rutinunkat. Ha meg szeretnénk őrizni bőrünk ragyogását, a napi rendszerességű tisztítás, tonizálás és hidratálás nem elhanyagolható folyamatok.

Emellett a három alaplépés mellett pedig érdemes hetente egyszer extra időt és energiát fordítanunk arcunkra, hogy tényleg ne kelljen rövid időn belül kozmetikus után búslakodnunk. Iktassunk be heti egyszer arcradírozást, használjunk kényeztető fátyolmaszkokat, vagy ha garantált szépségfokozásra vágyunk, csináljunk végig akár egy többnapos ampullakúrát.

Láttad már?

Az egyik legfontosabb otthoni kezelés, amit tehetünk a bőrünk karbantartásáért, az a radírozás. A radírozás nagyon fontos kiegészítő kezelés, hiszen gyors és látványos megújulást érhetünk el segítségével. Szemmel láthatóan üdítően hat a bőrünkre, amely így élénkebb és frissebb lesz. Az arcradír eltávolítja az elhalt hámsejteket és serkenti a vérkeringést. Ennek köszönhetően használata után a bőr finom selymes lesz, és készen áll arra, hogy magába szívja az arcápoló krémek, pakolások, szérumok, és maszkok tápanyagait. A bőrradírok továbbá finom, szemcsés összetevőket is tartalmaznak, hatékonyan, mégis kíméletesen tisztítanak, és nyomukban csak a tiszta, egészséges fényét visszanyert arcbőr marad. A szakértő szerint a holttengeri ásványokkal dúsított arcradír is jó választás, amely gyengéd és segít megújítani a bőrt.

A radírozás után jöhet egy pihe-puha fátyolmaszk. A fátyolmaszkok amellett, hogy magas hatóanyagú esszenciával vannak átitatva, nem engedik elpárologni a bőr felületéről a nedvességet és a hatóanyagokat, hanem védőréteget képeznek, és bezárják a bőrbe az ápoló összetevőket. 15-20 perc alatt szinte átváltoztatják arcbőrünket, amely így bársonyosabb, rugalmasabb, ragyogóbb, egyenletesebb tónusú, és persze tökéletesen hidratált lesz. Amennyiben fáradt, fakó és rugalmasságát vesztett a bőrünk, válasszunk antioxidánsokkal dúsított verziókat.

Ha extra kényeztetésre vágyunk, akkor érdemes elvégeznünk egy többnapos ampullakezelést – tanácsolja a szépségszakértő. A kúraszerű bőrápolással – azon belül is az ampullakúrákkal – nagyon látványos eredményt érhetünk el – akár egy hét alatt. Az egyszer használatos ampulla kiszerelés steril, lehetővé teszi az arcápolás legtisztább formáját. Az ampullák speciális koncentrátumok nagydózisú aktív összetevőkkel.

Otthon is fordítsunk figyelmet és energiát bőrápolási rutinunkra, ne hanyagoljuk el önmagunkat, hiszen ezekkel az apró figyelmességekkel lelkünket és közérzetünket is ápolhatjuk.

Olvastad már?
Fotó: Marie Claire-Archív, Getty Images