A rúzs, amit a maszk sem tud letörölni rólad

2021. február 22. |

Lassan egy éve lesz már, hogy a maszkok állandó részesei az életünknek. Van, aki emiatt nyugdíjba küldte a rúzsait, pedig lehet ma már szuper maszkbiztos darabokat is találni. Ezek közül mutatunk nektek most párat.

Amióta az arcmaszkok a mindennapjaink részévé váltak, nagyobb kihívás a sminkelés. Az alapozók mellett leginkább a rúzsok sínylették meg ezt a változást, pedig akadnak extratartós rúzsok, amiket maszk alatt is simán bevetettünk – legyen szó matt vagy éppen fényes verziókról.

ruzs-elkenodesbiztos-maszkbiztosAz Insider a napokban a NYX Shine Loud High Shine Lip Colort méltatta nagyon, nem ok nélkül. A lényegében egy szájfény + ajakszínező duó kifejezetten az elérhető árkategóriában indul (11,50 dollár), és meglepően sokat ígér. 16 órán keresztül tartó, elkenődésbiztos viseletet.
Vagyis azt, hogy akár a maszk alatt is maszat, kopás és „elcsúszás” nélkül tartja magát, szépen. Szerkesztőjük egészen extrém bevetésnek alávetve próbálta kideríteni, hogy valóban ilyen sokat kibír-e – zuhanyzás, csók, étkezés és egyéb teszteknek kitéve. Az eredmény szerint igen, akár 18 órát is…

A kétlépcsős felvitel először a színezett rúzs felkérésével kezdődik, majd 90 másodperces száradás után jöhet a kényeztető fény is rá. A maszkviselést is zseniálisan vevő rúzs egészen meggyőző, még az olajos ételekkel és egy alapos zuhanyozással is megbirkózott.

Lássuk, milyen más márkák kínálnak még tartós, elkenődésbiztos rúzsokat!

Oriflame The ONE Colour Unlimited Ultra Fix ajakrúzs, 2899 Ft

Matt hatást és az Ultra Fix Technológiának köszönhetően tartós fedést ígér akár nyolc órán át, így nemcsak a maszk „mellékhatását” felejthetjük el vele, hanem a poharakon, bögréken maradó ajaklenyomatokat is. A felvitelt követően tíz percet kell várnunk, ezalatt a rúzs megszárad, a benne található oldószer elpárolog, ezáltal könnyű, matt réteg képződik az ajkakon, ami rögzíti a színt, és fokozza a szín tartósságát. A The ONE Colour Unlimited Ultra Fix rúzst 14 különböző színben érhetitek el, a klasszikus pirostól az egyedi korallon vagy a diszkrét testszínen át a mélyebb árnyalatú burgundiig, illetve szilváig.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

M·A·C Cosmetics (@maccosmetics) által megosztott bejegyzés

MAC Powder Kiss Liquid Lipcolour, 8600 Ft

A márka Retro Matte Liquid terméke mellett a másik nagy dobás tartósság terén. Habszerű textúrával, nagyon kellemes viselet, azokra a napokra, amikor nem tudjuk megúszni a maszkviselést, viszont a rúzsozott ajkakról sem mondanánk le. Zseniális pigmentáltság terén is, a tökéletes púderes matt finish mellett pedig tényleg kényelmes viseletet, amely 10 órán át tartó hidratációt biztosít rengeteg gyönyörű árnyalatban.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Sleek Lover (@sleeklovershop) által megosztott bejegyzés

Chanel Le Rouge Duo Ultra Tenue folyékony rúzs, 40 dollár

A Chanel duója szintén extratartós kategóriában indul, mégpedig a luxusszekcióban. A folyékony rúzs plusz fedőréteg kombó szupererővel bír, csak tartsuk be a szabályokat. Tiszta, balzsammentes ajkakra vigyük fel a rúzst, majd néhány perc múlva, száradás után jöhet a második lépés.

Max Factor Lipfinity kétlépcsős tartós ajakrúzs, 4399 Ft

Itt is egy kétlépcsős rendszer biztosítja a szupertartós színt az ajkakon. A Max Factor Lipfinity esetében egy spéci, PermaTone nevű hatóanyag teszi lehetővé az alaprétegben a tartósságot. Miután megvagy a tökéletes színt garantáló első lépéssel, itt is jöhet az egyúttal hidratáló fedőréteg, amely csillogóvá is teszi az ajkaidat.

Kattints tovább!

Fotó: Getty Images

Szólj hozzá te is!

Még több Szépség