A rúzs, amit a maszk sem tud letörölni rólad

2021. február 22.
Lassan egy éve lesz már, hogy a maszkok állandó részesei az életünknek. Van, aki emiatt nyugdíjba küldte a rúzsait, pedig lehet ma már szuper maszkbiztos darabokat is találni. Ezek közül mutatunk nektek most párat.

Amióta az arcmaszkok a mindennapjaink részévé váltak, nagyobb kihívás a sminkelés. Az alapozók mellett leginkább a rúzsok sínylették meg ezt a változást, pedig akadnak extratartós rúzsok, amiket maszk alatt is simán bevetettünk – legyen szó matt vagy éppen fényes verziókról.

ruzs-elkenodesbiztos-maszkbiztosAz Insider a napokban a NYX Shine Loud High Shine Lip Colort méltatta nagyon, nem ok nélkül. A lényegében egy szájfény + ajakszínező duó kifejezetten az elérhető árkategóriában indul (11,50 dollár), és meglepően sokat ígér. 16 órán keresztül tartó, elkenődésbiztos viseletet.
Vagyis azt, hogy akár a maszk alatt is maszat, kopás és „elcsúszás” nélkül tartja magát, szépen. Szerkesztőjük egészen extrém bevetésnek alávetve próbálta kideríteni, hogy valóban ilyen sokat kibír-e – zuhanyzás, csók, étkezés és egyéb teszteknek kitéve. Az eredmény szerint igen, akár 18 órát is…

A kétlépcsős felvitel először a színezett rúzs felkérésével kezdődik, majd 90 másodperces száradás után jöhet a kényeztető fény is rá. A maszkviselést is zseniálisan vevő rúzs egészen meggyőző, még az olajos ételekkel és egy alapos zuhanyozással is megbirkózott.

Lássuk, milyen más márkák kínálnak még tartós, elkenődésbiztos rúzsokat!

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Oriflame Hungary (@oriflamehungary_official) által megosztott bejegyzés

Oriflame The ONE Colour Unlimited Ultra Fix ajakrúzs, 2899 Ft

Matt hatást és az Ultra Fix Technológiának köszönhetően tartós fedést ígér akár nyolc órán át, így nemcsak a maszk „mellékhatását” felejthetjük el vele, hanem a poharakon, bögréken maradó ajaklenyomatokat is. A felvitelt követően tíz percet kell várnunk, ezalatt a rúzs megszárad, a benne található oldószer elpárolog, ezáltal könnyű, matt réteg képződik az ajkakon, ami rögzíti a színt, és fokozza a szín tartósságát. A The ONE Colour Unlimited Ultra Fix rúzst 14 különböző színben érhetitek el, a klasszikus pirostól az egyedi korallon vagy a diszkrét testszínen át a mélyebb árnyalatú burgundiig, illetve szilváig.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

M·A·C Cosmetics (@maccosmetics) által megosztott bejegyzés

MAC Powder Kiss Liquid Lipcolour, 8600 Ft

A márka Retro Matte Liquid terméke mellett a másik nagy dobás tartósság terén. Habszerű textúrával, nagyon kellemes viselet, azokra a napokra, amikor nem tudjuk megúszni a maszkviselést, viszont a rúzsozott ajkakról sem mondanánk le. Zseniális pigmentáltság terén is, a tökéletes púderes matt finish mellett pedig tényleg kényelmes viseletet, amely 10 órán át tartó hidratációt biztosít rengeteg gyönyörű árnyalatban.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Sleek Lover (@sleeklovershop) által megosztott bejegyzés

Chanel Le Rouge Duo Ultra Tenue folyékony rúzs, 40 dollár

A Chanel duója szintén extratartós kategóriában indul, mégpedig a luxusszekcióban. A folyékony rúzs plusz fedőréteg kombó szupererővel bír, csak tartsuk be a szabályokat. Tiszta, balzsammentes ajkakra vigyük fel a rúzst, majd néhány perc múlva, száradás után jöhet a második lépés.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Max Factor Magyarország (@maxfactor_hu) által megosztott bejegyzés

Max Factor Lipfinity kétlépcsős tartós ajakrúzs, 4399 Ft

Itt is egy kétlépcsős rendszer biztosítja a szupertartós színt az ajkakon. A Max Factor Lipfinity esetében egy spéci, PermaTone nevű hatóanyag teszi lehetővé az alaprétegben a tartósságot. Miután megvagy a tökéletes színt garantáló első lépéssel, itt is jöhet az egyúttal hidratáló fedőréteg, amely csillogóvá is teszi az ajkaidat.

Kattints tovább!

Fotó: Getty Images