5 egyszerű trükk zsíros hajra – Nem kell hozzá szárazsampon sem!

2021. június 06.
A szárazsampon könnyen és gyorsan kihúz a pácból, ha nincs idő a hajmosásra, van azonban 5 szuper ötletünk, ami elsősegélyt nyújthat, ha úgy érzed, hogy vállalhatatlan a hajad.

Veled is megesik, hogy kifutsz az időből, és mégsem fér bele indulás előtt a hajmosás, pedig igencsak rád férne? Az ilyen vészhelyzetre találták ki a szárazsampont, azonban az nincs mindenkinek kéznél. Az alábbi 5 dologgal ugyanazt az eredményt érheted el – vagyis megszabadulhatsz a zsíros hajtól –, és egészen biztos, hogy van is belőlük otthon!

Száraz sampon és hajmosás helyett zsíros hajra

1. Babahintőpor

A babák bőrének ápolására kifejlesztett hintőport felnőttként is sokféleképp használhatod. Az egyik legklasszabb tulajdonsága – ami miatt felső korhatár nélkül jól jöhet a használata – a nedvszívóképesség. Szórj belőle a tenyeredbe, majd masszírozd át vele a hajtöved. Néhány pillanat alatt leszámol a zsíros hajjal! Inkább többször keveset használj belőle, így biztos nem lesz fehér a hajad a hintőportól! Legyen mindig kéznél, így spórolhatsz 1 napot, ami gyakori hajmosás esetén nagy szó!

2. Kukoricakeményítő

Ez egy egyszerű konyhai hozzávaló, aminek a fürdőszobában is hasznát veheted. Hogy könnyebb legyen bevetni a zsíros fürtök ellen, érdemes sószóróba önteni, és abból a hajra hinteni. Ha sötét a hajad, keverj hozzá egy kis kakaóport vagy fahéjat, így nem lesz szembetűnő, hogy trükköztél, és még illatosabb is leszel!

3. Fixáló púder

A fixáló púder, amit a sminkelés utolsó lépéseként szoktál használni, a hajadon is megállja a helyét! Az arcon is azt a célt szolgálja, hogy megelőzze és elfedje a zsíros fénylést, ezt a hatást pedig a fejtetőn is remekül kifejti, ha egy púderecsettel felviszed a hajtövedre.

4. Almaecet

Christophe Robin neves hajstylist megsúgott egy szuper instant trükköt zsíros haj ellen: 1,5 dl vízhez 5 csepp almaecetet cseppent, összekeveri, és egy szórófejes flakonba önti. Amikor nincs idő hajat mosni, a tincsek viszont nem festenek túl jól, mert zsírosak, ebből permetez a hajra, majd alaposan átmasszírozza. Elmondása szerint a végeredmény igen látványos, ráadásul a szárazsamponnal szemben nem is marad vissza belőle semmi a hajtöveken, az almaecet pedig a fejbőrt is tonizálja.

Száraz sampon és hajmosás helyett zsíros hajra

5. Kézfertőtlenítő

Az alkoholos kézfertőtlenítő használatától sokan azért idegenkednek, mert könnyen kiszárítja a kéz finom bőrét. Ebből a hátrányból azonban előnyt is kovácsolhatsz, a szárító hatás ugyanis kifejezetten jól jön zsíros haj esetén: nyomj belőle a tenyeredbe, majd egyenletesen oszlasd el a hajtöveken! Ha érzékeny a fejbőröd és alapvetően is száraz, akkor inkább a fenti alternatívákból válassz, mert ez túl drasztikus lehet.

Forrás: MentalflossFotó: Getty Images

Ezt láttad már?