4 bőrápolási fogadalom a bőrgyógyászok ajánlásával

2022. január 04.
Aki hisz az újév friss lendületében, és van még hely a fogadalmak listáján, beautykérdésben az alábbi négy jótanácsot mindenképp fogadja meg.

Az újévi fogadalmak egyik állandó dobogósa az egészséges életmód, ami legtöbbször a mozgásról, a helyes étredről és a pihenésről szól – az elhatározások között a bőr egészségének megóvása azonban nem nagyon szokott szerepelni. A bőrgyógyászok ugyanakkor mindenkit arra figyelmeztetnek, hogy a ragyogóan egészséges bőr nem a véletlen és a természet műve, hanem a rendszeres és gondos ápolásé. A bőrgyógyászok az alábbi négy, könnyűszerrel megfogadható bőrápolási fogadalomra biztatnak mindenkit.

bőrápolás

  • Minden nap használj fényvédőt! Mindegy, ha esik, ha fúj, ha borús az idő, a fényvédő korra, bőrtónusra tekintet nélkül kötelező. A bőrgyógyászok szerint a fényvédő olyan, akár a fogkrém, azt minden nap használni kell.
  • Rendszeresen használj arcmaszkot! Hetente egyszer az arcbőrnek kijár egy maszk, ami erősíti a bőr külső védőrétegét, táplál, hidratál és kisimít. A megfelelő maszk kiválasztásához kérd ki szakértő véleményét!
  • Hetente cseréld a párnahuzatod! Heti egyszer-kétszer érdemes párnahuzatot cserélni. Ennek oka a textílián megtapadó olaj, esetleges smink, hajápoló, szennyeződés, ami könnyen irritációhoz, gyulladáshoz vagy aknéhoz vezethet.
  • Állítsd össze a saját bőrápolási rutinod, és tarts ki mellette! Manapság, amikor egymást érik a jobbnál jobb bőrápolók, nehéz megállni, hogy az ember megmaradjon a jól bevált termékeknél. A szakértők mégis arra biztatnak, hogy ne halmozd a különféle kozmetikumokat, ha van rá lehetőség, szakértő segítségével állítsd össze a bőrödnek megfelelő rutint, és tartsd magad ahhoz!

Forrás: Huffpost Fotók: Getty Images

Olvasd el ezt is!