Négy arcápoló, ami árt az érett bőrnek

2022. január 31.
A plasztikai sebész szerint, akinek érett a bőre, az alábbi szépségápolási termékeket messziről kerülje el.

Ahogy öregszik bőr, úgy lesz egyre érzékenyebb a védőrétege, de csökken a kollagéntermelés is, amelynek következtében megjelennek az apró ráncok – és amíg számos hatóanyag ellensúlyozza és lassítja ezt a folyamatot, addig néhány pont ront a helyzeten. Ezért hangsúlyozzák a szakértők, hogy a hatóanyagok, amelyeket érdemes a napi szépségrutinba felvenni, a bőrrel, pontosabban az életkor előrehaladtával változnak. Dr. Amir Karam plasztikai sebész az alábbi négy összetevőről beszéli le azokat, akiknek a bőre érett, de mégis hidratált és ragyogó külsőre vágynak.

érett bőr

Durva fizikai hámlasztók

Bár a bőr hámlasztása, radírozása minden szépségápolási rutin kötelező mozzanata, érett bőr mellett a durva textúrájú fizikai hámlasztókat kerülni kell, ez ugyanis erősen száríthatja a bőrt, figyelmeztet a szakember.

Bőrtisztító habok

Bármennyire is meglepő, a habzó arctisztítók is veszélyeztetik a bőrt, a bőrradírokhoz hasonlóan ugyanis ezek is dehidratálnak. A kor előrehaladtával érdemes olyan arcápolók mellett dönteni, amelynek nem szárítják a bőrt. Például az arctisztító tejekkel, olajokkal mellélőni nem nagyon tudunk.

Szalicilsav

A sebész arra is figyelmeztet, ha túlzásba visszük a szalicilsav használatát, elvész a bőrből a nedvesség, ami öregíti a bőrt. Aki ragaszkodik a hatóanyaghoz, ne felejtsen el utána erősen hidratálni, hogy a bőr védőrétege újra felépülhessen.

Alkoholok

Érett bőr esetén az alkoholalapú arctisztítóktól, arcpermetektől ugyancsak érdemes búcsút venni, ezek ugyanis ugyancsak durván szárítanak.

Forrás: Shefinds Fotó: Getty Images

Olvasd el ezt is!