Mikrotűs fejbőrkezelés hajhullás ellen?

2023. május 23.
Sajnos a hajhullás sokak életét megkeseríti, és bár az okok eltérőek lehetnek, sokak számára az egyik lehetséges megoldást a skalp microneedling jelentheti.
fejbőr microneedling
  • A hajhullás, a kopaszodás és a haj elvékonyodása sokak életét megkeseríti.
  • A problémára az egyik lehetséges megoldást a fejbőr mikrotűs eljárása jelentheti.
  • Szakértők hangsúlyozzák, a technika nem minden esetben hoz eredményt, a hajhullás okát ismerni kell.

A microneedling, avagy a mikrotűs kezelés az elmúlt évek egyik legfelkapottabb szépészeti beavatkozása, ami a bőr károsodása nélkül, a sebgyógyulás folyamatának beindításával feszesít, tünteti el a sötét foltokat, a hegeket és a ráncokat. A beavatkozás során az eszköz apró sérüléseket ejt a bőr felületén, aminek hatására a szervezet több vért küld a területre, és újjáépíti a kollagént, hogy begyógyítsa a sebeket. Míg az invazív mikrotűs eljárást elsősorban arckezelésre használják, a test más pontjait, például az ajkakat és a fejbőrt is kezelhetik vele, utóbbi elősegítheti a haj növekedését.

Mi a fejbőr microneedeling?

A fejbőr mikrotűs kezelése során kis tűkkel ellátott eszközzel kezelik a fejbőrt, hogy a szúrásokkal elősegítsék a véráramlás serkentését, ezzel pedig beindítsák a hajhagymák regenerálódását. Az eljárás különféle hatóanyagokkal kombinálásával azért lehet hatásos, mert a tűk segítenek megnyitni a bőrgátat, a hatóanyag pedig mélyebbre tud hatolni.

„A fejbőr mikrotűzésének alapelvei megegyeznek az arcéval” – mondja William Gaunitz okleveles trichológus, és hozzáteszi, az eljárások abban különböznek, hogy a fejbőrnél hosszabb tűket alkalmaznak, hogy a hajon keresztül be tudjon hatolni a bőrbe. A szakértők figyelmeztetnek, az eljárás nem minden hajhullás esetén nyújt megoldást. Akinek például vashiány miatt hullik a haja, úgy a vashiány kialakulásának okára, és annak pótlására kell összpontosítani. Mielőtt bárki bevállalná a skalp microneedlinget, konzultáljon szakképzett bőrgyógyásszal, és csak a hajhullás okának pontos diagnózisával vállalja a kezelést.

Hatékony lehet a házi microneedling?

Bár sokak számára csábítók lehetnek az otthonra kifejlesztett mikrotűs eszközök, a szakértők hangsúlyozzák, azokat össze sem lehet hasonlítani a professzionális microneedling kezelésekkel. A rendelőkben sokkal hosszabb tűket használnak, azok jóval erősebb hatást fejtenek ki, vagyis a házi szépülésre tervezett eszközök nem váltják ki ugyanazt a kollagén- és sebgyógyulási reakciót.

Forrás: Glam Fotó: Getty Images