Ez a bob tényleg fura – mégis a nyár egyik kedvenc hajvágása lesz

2023. május 27.
Mutatjuk, miért rajong már most mindenki a fura bob hajvágásért, ami tesz minden szabályra, amit eddig a klasszikus bob frizurákkal kapcsolatban ismertünk. Imádni fogod!
Mi az a fura bob és miért imádja mindenki?
  • 2023-ban minden a bobról szól, ami a frizurákat illeti.
  • Az olasz mellett ez a fura bob fazon lesz a nagy sláger idén nyáron.
  • A fura bob teljesen átalakítja, amit eddig a bobról gondoltunk, a lehető legjobb értelemben.

Hailey Bieber tömött bobja szélviharként söpört végig az interneten. Ezzel lett a 2023-as tavasz-nyár slágerfrizurája a bob. Amit teljesen megértünk. A sztárfodrászok szerint az olasz bob mellé azonban még egy változata befutott a világ talán legnépszerűbb hajvágásának, amit fura bobnak neveztek el. Azt is eláruljuk, miért.

Joel Goncalves sztárfodrász specialitása a bob hajvágás. Szerinte a fura bob lényege a kiegyensúlyozatlanság. Nem arról szól, hogy tökéletesen álljon a hajunk, hanem arról, hogy a bob hajvágás kiemelje a saját adottságainkat.

„Akkor jöttem rá arra, amikor a bob hajvágás egyfajta erőteljes kiállássá vált, hogy az emberek nem is sejtik, milyen változatos lehet ez a fazon – mondta Goncalves. Annyiféle forma, stílus és textúra elérhető vele. Általában egyetlen bobot kérnek, amikor a szalonba jönnek, mindenki egyformát. Pedig a bob egy rettentően rugalmas és egyénre szabható fazon, megannyi választási lehetőséggel.”

A fura bob az egyéniségről szól

Mivel a fura bob lényege, hogy az egyéniségünket és egyediségünket hangsúlyozza, fontos tudnunk, hogyan használjuk ki a frizura adottságait. Goncalves azt javasolta, alaposan járjuk körül a fodrászunkkal, melyik bob fazon illik hozzánk, a hajunk típusához és az arcformánkhoz legjobban.

„Egy jó bob sohasem tolakszik az előtérbe, inkább kiegészíti az összhatást – mondta a sztárfodrász. Mindig az ember viseli a frizurát, nem a frizura az embert, teljesen mindegy, mennyire csodálatos is valakinek a hajkoronája.”

A fura bob teljesen átalakítja, amit eddig a bobról gondoltunk, a lehető legjobb értelemben.

A fura bob teljesen átalakítja, amit eddig a bobról gondoltunk, a lehető legjobb értelemben

Azt is fontos észben tartanunk, hogy mindenki egyedi és különleges, így nincs egyetlen, mindenkinek tökéletesen álló hajvágás. Muszáj kitalálnunk saját magunknak a részleteket, például tépett legyen-e vagy sem a haj, legyen-e frufrunk vagy sem. Beszéljük és gondoljuk át alaposan, hogy a lehető legjobb bobot válasszuk, ami tényleg a miénk.

Hogyan kezeljük a fura bobot?

Ha megvan a tökéletes bob, muszáj azt is megtanulnunk, hogyan kezeljük otthon a hajunkat. „A fura bob esetében az a legjobb, ha természetesen hagyjuk megszáradni a hajunkat, esetleg diffúzorral szárítjuk. Így sokkal élőbb lesz a hajunk – mondta Goncalves. – Emeljük ki a természetes textúráját.”

Szükség lehet a hajformázáshoz bizonyos készítményekre. Ha kiszáradásra hajlamos a hajunk, használjunk argánolajat, tengervíz spray-t a szárítás végén. 

Célszerű a fura bobot akkor formázni, amikor már száraz. „Vasalhatjuk és besüthetjük, hogy az archoz közelebbi részen hullámos legyen – javasolta a sztárfodrász. Az egyik kedvenc technikám, hogy teljesen véletlenszerűen választok ki tincseket, és ezeket hullámosítom be. Csupán néhány másodpercig tartom rajta a hajsütőt, így nagyon természetes lesz a hullám, szinte alig látható, viszont az összhatásban nagyon számít.”

Forrás: Marie Claire UK, fotó: Getty Images