Hogyan készítsünk hosszú hajból vágás nélkül bobot?

2023. október 16.
A sztárok körében reneszánszát éli a hosszú hajból bobfrizurát formázni. Zendaya, Salma Hayek és Taylor Swift is kipróbálta a trendet. Mutatjuk, hogyan készíthetjük el lépésről lépésre.
Taylor Swift hosszú haj bob
  • Hosszú a hajunk, nem akarjuk levágatni, de végre mi is szeretnénk kipróbálni a bobot?
  • Mutatjuk lépésről lépésre, hogyan tűzzük fel a hajunkat úgy, hogy szupertrendi bobot kapjunk.
  • Otthon is nagyon egyszerűen elkészíthetjük a hosszú hajból feltűzött bobot, amit legutóbb Taylor Swift viselt.

Néha úgy tűnik, mintha a hírességek haja egyik napról a másikra nőne meg valamilyen csoda folytán. Ez nagyon gyakran hajhosszabbításoknak, parókáknak köszönhető, bizonyos esetekben azonban a váratlan rövid frizura, majd ismét a jól ismert hosszú haj csupán néhány csat és ügyes kezek műve. Ahogy Taylor Swift hosszú hajból feltűzött bobja esetében is legutóbb.

Mutatjuk, hogyan készíthetjük el otthon lépésről lépésre a rafinált feltűzött bob hajat, ha variálni szeretnénk kicsit a hosszú hajból készített frizuráinkat!

Milyen bobot készíthetünk hosszú hajból?

Zendaya is kipróbálta a hosszú hajból feltűzött bob frizurát

Zendaya is kipróbálta a hosszú hajból feltűzött bob frizurát

Érdemes végig néznünk néhány videót a YouTube-on arról, hogyan készítenek bobot a hosszú hajból. Jó, ha felkészülünk rá: ezzel a módszerrel nem a tűpontos, szigorúan vágott, egyenes bobot készíthetjük el. A hosszú haj inkább az olasz bob lazaságát adja vissza. 

Hullámos hajból mutat igazán jól, ha hosszú hajat tűzünk fel bobba. Ezért ha egyenes szálú a hajunk, érdemes előtte besütni és némi textúrát vinni a tincsekbe.

Hogyan tűzzük fel a hosszú hajat bobba?

Ha a kezünk ügyében vannak már a hullámcsatok, hajgumik és hajkefe, neki is láthatunk a hosszú haj feltűzésébe bobba. Mutatjuk lépésről lépésre, hogyan készíthetjük el a laza bobfrizurát:

  1. Hogy még jobban kiemeljük a haj textúráját, fújjuk be tengervíz spray-vel a tincseket. Masszírozzuk be a hajtöveknél is, hogy még nagyobb volument kapjon a hajunk. Használhatjuk erre a célra például a Balmain Texturáló Tengervíz Spray-t (2290 forint).
  2. Válasszuk el a hajunkat kétfelé középben, és kössük laza lófarokba. Amilyen hosszú bobot szeretnénk, oda tegyük a hajgumit.
  3. A lófarok végét hajtsuk befelé, majd rögzítsük a tarkónál a lehető legközelebb a hajtőhöz 3-3 hullámcsattal mindkét oldalon.
  4. Egy újabb hullámcsattal tűzzük meg keresztbe az előbbi hármat, hogy még biztosabban rögzítse a bobba feltűzött hosszú hajat.
  5. Igazítsuk el a tincseket. Ne aggódjunk, ha a bobba feltűzött hosszú haj kicsit egyenetlen, laza. Így sokkal természetesebb hatást kelt, és jobban visszaadja az olasz bob keresetlen eleganciáját.
  6. Hogy még inkább kiemeljük a Downton Abbey életérzést a hosszú hajból feltűzött bobnál, adhatunk egy kis fényt a frizurának hajlakkal. A Bed Head Hard Head hajlakk például úgy ad extra erős tartást, hogy közben egyáltalán nem ragad (5000 forint).

Fotó: Getty Images