Ezüst szemhéjtus a szilveszteri smink alapkelléke idén

2023. december 30.
Egyszerű, fiatalít és roppant látványos az ezüst szemhéjtus. Mutatjuk, hogyan készíthetünk vele menő szilveszteri sminket!
Ezüst szemhéjtus szilveszteri smink
  • Olyan bombabiztos sminket keresünk szilveszterre, ami hajnalig a helyén marad, ráadásul gyorsan készen van? 
  • 2023 legtutibb szilveszteri sminkje egyszerűen az ezüst szemhéjtus.
  • Ha szeretnénk, hogy kellően alkalmi és ünnepi, ugyanakkor könnyen elkészíthető legyen a sminkünk szilveszterre is, mindenképp szerezzünk be ezüst szemhéjtust vagy szemceruzát.

2023 szilveszterén találkozik az idei év két legnagyobb sminktrendje: a szemhéjtussal kihúzott macskás szemfestés és az ezüst. Mutatjuk, hogyan készíthetünk menő szilveszteri sminket egy egyszerű, de jó helyre elhelyezett vonással!

Hova fessük a vonalat az ezüst szemhéjtussal?

Ha már van gyakorlatunk a szemhéjtus használatában, akkor az ezüst változat sem okoz majd gondot, amikor a szilveszteri sminket készítjük el. Természetesen húzhatjuk a tusvonalat a klasszikus macskaszem formájúra vagy fecskefarokra. 

Még izgalmasabbá tehetjük azonban a szilveszteri sminket, ha az ezüst szemhéjtust a szem alá festjük fel. Ezzel nem csak a tekintetet vonzzuk, de sokkal élőbbé tehetjük az egész arcot és élénkebbé a szemünket. Ráadásul nem kell bonyolult, többlépéses szemfestést készítenünk. Nem bonyolult lépésről lépésre elkészíteni a szilveszteri sminket ezüst szemhéjtussal.

  1. Ha készen van a sminkünk alapja, húzzunk egy vonalat a szem alatt, de ne a könnyvonalba.
  2. Attól függően, nekünk melyik tetszik, az ezüst szemhéjtussal húzhatunk rövidebb vagy hosszabb vonalat. 
  3. Ha nem vagyunk túl gyakorlottak a szemhéjtussal, kezdjük a szem közepénél, és innen húzzuk kifelé. 
  4. Hogy még látványosabb legyen a szilveszteri smink, fessük egy picit vastagabbra az ezüst vonalat a szem alatt.

Ha úgy döntünk, hogy extra hosszú vonalat húzunk, igazi macskaszemeket kapunk, amit még drámaibbá tehetünk, ha több rétegben visszük fel a szempillaspirált.

Nem árt a gyakorlás a szilveszteri smink előtt

Érdemes néhányszor gyakorolnunk, mielőtt a szilveszteri buli előtt a végleges sminket elkészítjük. Próbálgassuk, melyik ezüst szemhéjtus variáció tetszik legjobban, melyik mozdulattal milyen vonalat húzunk. 

Ha a szemhéjtus nagyon feladja a leckét, elkészíthetjük ezüst szemceruzával is a szilveszteri sminket. Szerencsére rengetegfélét találunk a drogériák polcain mindenféle árfekvésben ezüst szemhéjtusból és szemceruzából is. A lényeg, hogy a szilveszteri sminkhez olyat válasszunk, ami extra tartós hatású és vízálló, így biztosan a helyén marad a buli végéig.

Forrás: Marie Claire Spain, fotó: Instagram, Getty Images