Ezzel a 7 módszerrel szuperdús lesz a szemöldököd

2024. július 02.
Úgy érzed, a sors nem volt hozzád kegyes és vékony szemöldökkel áldott meg? Vagy túlszedted az évek alatt? Ne aggódj, mert van 7 hatékony módszer, aminek a segítségével megdúsíthatod!
Ezzel a 7 módszerrel szuperdús lesz a szemöldököd
  • A szemöldök formája nagyban meghatározza az arcunkat és stílusunkat, ezért is érdemes nagy hangsúlyt fektetni rá.
  • Lehetséges-e a szemöldök dúsítása? Igen!
  • Megmutatjuk azt a 7 módszert, ami a szakértők szerint segíthet megdúsítani a szemöldöködet.

Egyeseknek alapból vékony szemöldökük van, mások pedig az évek alatt elvékonyították. Ám a trendek megváltoztak és manapság egyre többen vágynak dús szemöldökre. A túlzott szemöldökszedés általában megzavarja a szőr növekedési ciklusát, de ez nem jelenti azt, hogy teljesen leáll. Végső soron ez attól függ, hogy mennyire egészségesek a szemöldök szőrtüszői, 12-16 hétbe is telhet, mire a lehető legteljesebb mértékben kibontakozik.

Minden szőrszál egy apró véredényhez kapcsolódik. „A véráramlás serkentése a szemöldök környékén elősegítheti az egészséges szőrnövekedést – magyarázza Laurretta Power kozmetikus. Ezt úgy is elérheted, ha masszírozni kezded a szemöldökcsontodat az ujjbegyeddel, miközben végigmész a bőrápolási rutinodon, akár óvatosan ütögetve a szemöldöködet körülbelül 30 másodpercig.

Íme 7 módszer, aminek a segítségével hatékonyan megdúsíthatod a szemöldöködet:

1. Legyen a rutinod része a szemöldökszérum használata

Kiváló módszer a szemöldökszérumok használata, amiket kifejezetten a szemöldöknövekedés serkentésére fejlesztettek ki. Általában este, lefekvés előtt kell felvinni, így varázslatosan hat alvás közben. Egy jó szemöldökszérumnak két dolgot kell tennie: revitalizálni a tüszőt és kondicionálni a szőrt. Ez minimálisra csökkenti a töredezést, megjavítja az egyes szálakat, és megvédi a szemöldöködet a környezeti ártalmaktól, például a szennyeződéstől, ami kiszáríthatja a bőrt.

2. Hagyd abba a szemöldökszedést

A szemöldök három-négy hónapos ciklusban nő, ezért kerülnöd kell a szőrszálak kitépését legalább 12 hétig. Ezután kiszedheted azokat, amelyek nincsenek a szemöldökvonal közelében, de azokat, amelyek közel vannak ahhoz a területhez, békén kell hagyni.

Próbáld meg naponta ápolni a szemöldöködet is ecsettel. Ez segít előmozdítani a növekedést a megfelelő irányba. Nagyjából négy hónap múlva a szemöldökszőrzet erősödni kezd, ilyenkor érdemes szakemberhez fordulni, hogy tökéletes formájú szemöldököt alakítson ki az arcodhoz, vagy ha magabiztosnak érzed magad, te is megteheted.

A dús szemöldökért egy időre abba kell hagynod a szemöldökszedést

A dús szemöldökért egy időre abba kell hagynod a szemöldökszedést

3. Használj olívaolajat

Az olívaolaj gazdag E-vitaminban, ami hidratáló tulajdonságairól és esszenciális zsírsavairól ismert, amelyek táplálékként hatnak a tüszők számára. Hogyan használd? Minden este lefekvés előtt finoman masszírozz be egy kis mennyiséget a szemöldöködbe, hogy kondicionálja azt.

4. Egyél diót

A szérum nem az egyetlen olyan termék, amik elősegíti a szemöldök vastagabbá válását. Bizonyos vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag ételek szintén elősegíthetik a dús szemöldök elérését.

Csempéssz be a napi étrendedbe diót, mangót, sötét leveles zöldeket és édesburgonyát, hogy segítsék a hidratálást és a vérkeringést – mindkettő a szőrnövekedés egyik fő tényezője –, valamint olyan dolgokat, mint a tengeri fehérjék, a biotin és a B-vitamin, hogy fokozd a keratintermelést.

5. Próbálj ki valami trükköt

Ha azt szeretnéd, hogy a szemöldököd azonnal vastagabb legyen, fektess be egy jó szemöldökformázó készletbe. A dúsabb szemöldökért húzd ki a ritka területeket szemöldökceruzával (az ívre fókuszálva), majd hintsd be enyhén szemöldökporral végig a szemöldöködet, majd menj át rajta átlátszó géllel.

6. Kerüld a túlzott napozást

„Az idő előtti öregedés elkerülése érdekében elengedhetetlen, hogy szemöldöködet védd a napfénytől. Bár köztudott, hogy az UV-sugarak világosíthatják a hajat, kevésbé láthatóvá téve a szemöldököt, kevésbé ismert, hogy ezek a sugarak a szemöldökszőrzet fehérjéit is károsíthatják, ami törékeny, száraz és vékonyabb szemöldökhöz vezethet. Minden közvetlenül a szemöldökre felvitt fényvédő segít megelőzni ezt” – mondja Kintija Belska, nemzetközi szemöldökszakértő.

7. Próbáld ki a vazelint

A hidratált bőr tökéletes környezet a szőr gyorsabb és rugalmasabb növekedéséhez. „Napi rendszerességgel kondicionáld a szemöldöködet az egészséges bőr és a szemöldökszőrzet növekedése érdekében. A szemöldök-korpásodás és a hámló bőr egyre gyakoribb, de ez könnyen elkerülhető egy megfelelő napi szemöldökápolással. Hidratáld a szemöldöködet, akárcsak az arcod többi részét egy tápláló szemöldökkezeléssel” – mondja Belska.

Forrás: Women’s Health, Fotó: Getty Images